Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει δημιουργήσει το SNFCC Class, μία ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα και να τα υλοποιούν μέσα στην τάξη τους.

Το SNFCC Class μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και είναι απλό στη χρήση του.

Ωστόσο, προαιρετικά, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) τα οποία γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με στόχο να ενημερωθούν για την καλύτερη αξιοποίηση της πλατφόρμας και του υλικού που υπάρχει σε αυτή, αλλά και να λύσουν τυχόν απορίες. Το πρόγραμμα των webinars  θα ανακοινώνεται σε μηνιαία βάση. 

«Συμπλήρωσε το παζλ της διαφορετικότητας», για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

Το σχολείο αποτελεί χώρο συνάθροισης και συμβίωσης διαφορετικών ανθρώπων και χώρο κοινωνικοποίησης και διαμόρφωσης της προσωπικότητας των μαθητών/ητριών. 

Σε ποιο βαθμό η επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους άλλης εθνικότητας, γλώσσας, θρησκείας, εμφάνισης, πνευματικής ανάπτυξης και άλλου χρώματος μας οδηγεί και στην αποδοχή της διαφορετικότητας; 

Μπορεί το σχολείο να λειτουργεί με βάση τις αρχές της συμπερίληψης; 

Το μάθημα δεν αποτελεί μια εξαντλητική παρουσίαση του θέματος, αλλά περισσότερο ένα ερέθισμα για να μελετήσουν οι μαθητές το ζήτημα της διαφορετικότητας μέσα από βασικά σημεία και να αποτελέσει κυρίως εφαλτήριο για να μιλήσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους και τις εμπειρίες τους. 

Το μάθημα στοχεύει οι μαθητές/ήτριες να:

  • εντοπίσουν τον εαυτό τους μέσα στον κόσμο, να μπουν στη θέση του άλλου προσώπου, σχολιάζοντας με θετικό πρόσημο τη διαφορετικότητα των ανθρώπων 
  • ενθαρρυνθούν ώστε να εξαλείψουν τις διακρίσεις και τον ρατσισμό και να καταπολεμήσουν την ξενοφοβία
  • αποδομήσουν προκαταλήψεις και στερεότυπα
  • υπερασπιστούν τα ατομικά δικαιώματα, τα δικά τους και των άλλων
  • αποδεχτούν τη διαφορετικότητα, τη δική τους και των άλλων
  • Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη

Χρόνος διεξαγωγής: Τετάρτη 22/03, 18.00

Τα μαθήματα γίνονται μέσω zoom.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο