Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Datathon: Διαγωνισμός για data scientists, startups και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δωρεάν συμμετοχή

Ο ΔΕΔΔΗΕ με την υποστήριξη της Mantis Beyond Innovation υλοποιεί το HEDNO Datathon, ένα datathon για data scientists, startups και καινοτόμες ΜμΕ! 

Με στόχο την ανταπόκριση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και λαμβάνοντας υπόψιν τον νευραλγικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η τεχνολογική καινοτομία και η ψηφιοποίηση στο δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία για το πρώτο Ελληνικό «Sandbox» στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας. Με αφετηρία το καινοτόμο εγχείρημα του ΔΕΔΔΗΕ για την ανάπτυξη του πρώτου εταιρικού «Sandbox», το HEDNO Datathon καλεί ειδικούς να πειραματιστούν σε αυτό και να αναπτύξουν νέα ή υφιστάμενα μοντέλα με την αξιοποίηση πραγματικών δεδομένων.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη αλγόριθμων μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και η εύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων.

Ποιους/ες αφορά:

• Eπιστήμονες με πάθος για την ανάλυση δεδομένων και εξόρυξη γνώσης

• Ομάδες από ερευνητές, επαγγελματίες του κλάδου και τεχνοβλαστούς με εμπειρία στον τομέα της ενέργειας και της ανάλυσης δεδομένων

• Startups που έχουν αναπτύξει αντίστοιχα μοντέλα προβλέψεων

• Eπιχειρήσεις με αντικείμενο εργασίας τους την ανάπτυξη μοντέλων προβλέψεων

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Α’ Φάση: Open submissions - Κάνε ατομική ή ομαδική εγγραφή έως 15.02.2023

Β’ Φάση: Ανάπτυξη και υποβολή λύσεων- Αξιοποίησε τα δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ και λάβε υποστήριξη από τους ειδικούς της ενέργειας και των δεδομένων για να αναπτύξεις τη λύση σου. Υπόβαλε τη λύση σου έως 20.03.2023

Γ’ Φάση: Τελικός - Οι 10 καλύτερες λύσεις θα παρουσιαστούν στην κριτική επιτροπή!

Τι περιλαμβάνει ο διαγωνισμός

• Χρηματικά Έπαθλα: Οι 3 λύσεις που θα διακριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 10,000 ευρώ

• Πρόσβαση στο εταιρικό Sandbox

• Πρόσβαση σε πραγματικά δεδομένα του οργανισμού 

• Υποστήριξη από έμπειρα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ 

• Δημοσιότητα: Προβολή των ομάδων μέσω media, newsletter, social media και δελτίο τύπου

• Δυνατότητα συνεργασίας με τον ΔΕΔΔΗΕ

Αν θες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, μπορείς να παρακολουθήσεις το info day που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/02, 3:00 PM – 5:00 στο Ωδείο Αθηνών.

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο