Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συμφωνία συνεργασίας του ΣΕΒ με τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Ιωαννίνων

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης με άξονες τη γνώση και την καινοτομία.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέγραψαν συμφωνίες συνεργασίας με τον ΣΕΒ, για τη σύνδεση της έρευνας και της εκπαίδευσης με την παραγωγή, τη στήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας, και την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την πράσινη μετάβαση. Πρόκειται για πρωτοβουλίες με πολλαπλά οφέλη για τους νέους της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, τους φοιτητές, ερευνητές και επιστήμονες της περιφέρειας, αλλά και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια. Οι νέες συμφωνίες που υπεγράφησαν στις πόλεις του Βόλου και των Ιωαννίνων αντίστοιχα,  τη Δευτέρα 23/5/2022, εμπεδώνουν την κοινή βούληση για πιο ουσιαστική διασύνδεση και συνεργασία πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για την διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με τα πανεπιστήμια και τους ερευνητικούς φορείς.

Οι συμφωνίες μεταξύ των διοικήσεων των πανεπιστημίων και του ΣΕΒ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δράσεις για:

  •     Περισσότερη Καινοτομία,
  •     Μεταπτυχιακή και Διδακτορική Έρευνα για τη Βιομηχανία.
  •     Διασύνδεση των φοιτητών και των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.
  •     Προώθηση της Δια Βίου Μάθησης και της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτιση.

Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων των συμβαλλόμενων μερών, μετά την υπογραφή των συμφωνιών, μπορείτε να τις βρείτε πατώντας εδώ.

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο