Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Start4Health: ένας accelerator για HealthTech startups από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Start4Health challenge: Το CDI της Pfizer κάνει τις ελληνικές startup πρωταγωνιστές του μέλλοντος της Υγείας

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer εξερευνά τις δυνατότητες του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας για να εντοπίσει και να προωθήσει ιδέες που μπορούν να διαμορφώσουν το ψηφιακό μέλλον της Υγείας.

Το Start4Health είναι ένα Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Accelerator) που αναζητά καινοτόμα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του κλάδου της υγείας, να βελτιώσουν την ψηφιακή εμπειρία των ασθενών και να προωθήσουν την ευεξία μέσω της τεχνολογίας.

Βασικά του προγράμματος

To Start4Health αναζητά καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που μπορούν να αλλάξουν τους τρόπους παροχής υπηρεσιών υγείας και να βελτιώσουν και να εξατομικεύσουν την εμπειρία θεραπείας του ασθενή, όπως η απομακρυσμένη παρακολούθηση και υποστήριξη, η τηλεϊατρική και οι φορητές ιατρικές συσκευές και wearables.

Αναζητά επίσης ψηφιακές λύσεις (όπως digital therapeutics, κ.α.) που παρέχουν έξυπνη συλλογή και ανάλυση δεδομένων, υποστηρίζουν την πρόληψη, βελτιώνουν τις μεθόδους διάγνωσης (όπως η φωνητική διάγνωση, κ.α.) και την αποτελεσματικότητα της παροχής φροντίδας ή αυξάνουν τη συμμετοχή, την εγγραμματοσύνη υγείας και την ευαισθητοποίηση των ασθενών (π.χ. για την αντιμετώπιση των fake news, κ.α.).

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να εντοπιστούν και να αναπτυχθούν καινοτόμες ιδέες, διαδικασίες και λύσεις τεχνολογίας που θα έχουν αντίκτυπο στον κλάδο της υγείας και θα βελτιώσουν τις ζωές των ασθενών.

Διάρκεια

Ανοιχτή Πρόσκληση: 28/3 – 29/4 2022

Accelerator Phase: Ιούνιος έως μέσα Ιουλίου 2022

Σε ποιον απευθύνεται

Το Start4Health απευθύνεται σε ελληνικές startup εταιρείες οι οποίες αναπτύσσουν καινοτόμες ψηφιακές λύσεις και διαδικασίες, που στοχεύουν στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της ζωής των ασθενών.

Μέσω του Start4Health, το Pfizer CDI στοχεύει να ενισχύσει τους δεσμούς του με το τοπικό οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Σπουδαία ταλέντα και δυναμικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν τις τεχνολογικές προτάσεις τους στο προσκήνιο και να δικτυωθούν με σημαντικά στελέχη από την Pfizer και το οικοσύστημα καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Βραβεία και προνόμια

1st Winner
25.000€
Πιθανότητες συνεργασίας με την Pfizer

2nd Winner
10.000€
Πιθανότητες συνεργασίας με την Pfizer

Μία Κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας και των Επιχειρήσεων, θα επιλέξει και θα βραβεύσει τις δύο καλύτερες προτάσεις με χρηματικά έπαθλα 25.000 € και 10.000 € για την 1η και 2η νικήτρια ομάδα, αντίστοιχα.

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, οι ομάδες μέσω της συμμετοχής τους θα έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να βελτιώσουν την αξία των προτάσεων τους, να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά και, ενδεχομένως, να εξασφαλίσουν μια μελλοντική συνεργασία με την Pfizer.

Αυτή είναι η ευκαιρία σου. Θα την αφήσεις;

Η φάση της Ανοιχτής Πρόσκλησης του Start4Health ξεκίνησε στις 28 Μαρτίου 2022 και θα διαρκέσει έως τις 29 Απριλίου 2022 (11:59 μ.μ. EET).

Βασικές ημερομηνίες

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές φάσεις: Την Ανοιχτή Πρόσκληση, τον Επιταχυντή (Accelerator) και την Demo Day.

Πέντε προτάσεις θα επιλεχθούν και θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα Επιτάχυνσης έξι εβδομάδων.

Οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν περαιτέρω τις προτάσεις τους με την υποστήριξη μεντόρων και coaches από το οικοσύστημα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και στελεχών της Pfizer.

Η Demo Day θα σηματοδοτήσει το τέλος του προγράμματος, όπου οι πέντε προτάσεις θα παρουσιαστούν και θα αξιολογηθούν.

  • Εγγραφές: 28/03/2022 - 29/04/2022
  • Αξιολόγηση: Μέσα Μαΐου 2022
  • Kick-off Bootcamp: Αρχές Ιουνίου 2022
  • Επιταχυντής: Ιούνιος έως μέσα Ιουλίου 2022
  • Demo-day: Μέσα Ιουλίου 2022

Υποβολη Συμμετοχής

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο