Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το Διδακτορικό Πρόγραμμα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνει αριθμό θέσεων για εισαγωγή στο Διδακτορικό πρόγραμμα (PhD), για το Εαρινό Εξάμηνο του 2023.

Αριθμός θέσεων: 8
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 29 Ιανουαρίου 2023
Ημερομηνία έναρξης: Φεβρουάριος 2023

Οι συγκεκριμένες διαθέσιμες θέσεις (ανά τμήμα και μέλος του διδακτικού προσωπικού) έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και αφορούν σε διάφορα ερευνητικά πεδία και θέματα (π.χ. Digital Innovation/Blockchain, Χρηματοοικονομική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τουρισμός κλπ.). Σημειώνεται ότι για την αξιολόγηση της αίτησης θα πρέπει ο/η κάθε υποψήφιος/α να υποβάλει και μία αρχική ερευνητική πρόταση, που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της αίτησης.

Σχετικά με το πρόγραμμα:

Το συγκεκριμένο PhD είναι ένα απαιτητικό θεωρητικό πρόγραμμα και στα πλαίσιά του ζητείται από τους υποψήφιους διδάκτορες να πραγματοποιήσουν μια σημαντική συμβολή στην υφιστάμενη γνώση/θεωρία μέσω της εργασίας τους, ενώ παράλληλα είναι ιδανικό για τους υποψήφιους που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στον ακαδημαϊκό χώρο. 

Εισδοχή

Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν:

 • Ένα διαπιστευμένο μεταπτυχιακό δίπλωμα
 • Απόδειξη της αγγλικής επάρκειας. Αυτό παρέχεται είτε από ένα πτυχίο από ένα αγγλόφωνο πανεπιστήμιο ή το TOEFL (έντυπο τεστ 600, με υπολογιστή 250, μέσω διαδικτύου 100) ή IELTS5.
 • Μια αρχική ερευνητική πρόταση 2000 λέξεων που περιγράφει το ερευνητικό θέμα, σκοπό και στόχους, πιθανά κενά στη βιβλιογραφία και προτεινόμενη ερευνητική μεθοδολογία
 • Προσωπική δήλωση 500-1000 λέξεων που περιγράφει τις ατομικές ικανότητες των αιτούντων και περιέχει τις σκέψεις τους σχετικά με τις προσδοκίες και την αξία του προγράμματος στην προσωπική τους εξέλιξη και σταδιοδρομία
 • Επιστολές σύστασης – Δύο συστατικές επιστολές από άτομα που γνωρίζουν τον αιτούντα μέσω της ακαδημαϊκής ή επαγγελματικής τους ιδιότητα
 • Ακαδημαϊκή επίδοση στις πρότερες σπουδές

Αξιολόγηση

Οι φοιτητές αναμένεται να περάσουν το μάθημα “Research Philosophy, Methodology and Methods”. Η τελική πρότασή τους πρέπει στη συνέχεια να αξιολογηθεί με επιτυχία από μια επιτροπή, ώστε οι σπουδαστές να προχωρήσουν στην έρευνα και τη διατριβή τους.
Τακτικές εκθέσεις προόδου κατά τη διάρκεια του έτους και μια λεπτομερής ετήσια έκθεση υποβάλλονται από τους μαθητές. Αυτά αξιολογούνται και η πρόοδος παρακολουθείται συνεχώς

Μαθησιακά αποτελέσματα

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να:

 • Εκτελούν ανασκόπηση βιβλιογραφίας για σύνθετα θέματα στον τομέα των επιχειρήσεων και συναφών τομέων
 • Αναλύουν ευρήματα ερευνών και να τα ερμηνεύουν σε σχέση με την υπάρχουσα βιβλιογραφία
 • Σχεδιάζουν ερευνητικά προγράμματα
 • Επιλέγουν και να εφαρμόζουν κατάλληλες μεθόδους για ερευνητικά προγράμματα
 • Αναλύουν δεδομένα και να αξιολογούν κριτικά τα ευρήματα ερευνών
 • Συγγράφουν άρθρα για δημοσίευση σε ακαδημαϊκά περιοδικά

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις θέσεις στον σύνδεσμο εδώ!

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο