Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Προγράμματα Αναβάθμισης Δεξιοτήτων για 80.000 Ανέργους - Το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ συμμετέχει ως πάροχος κατάρτισης

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α. ανακοινώνει τη συμμετοχή του, ως παρόχου κατάρτισης, στη νέα δράση που εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Ελλάδα 2.0.

Η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους. Η υλοποίηση των προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης γίνεται με την εφαρμογή μεθόδων μεικτής μάθησης (blended learning), δηλ. με δια ζώσης και εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση και οδηγούν σε Πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα έως 1000 ευρώ, το οποίο ανέρχεται σε 5 €/ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών.

Για πρώτη φορά, οι άνεργοι συμπολίτες μας, μέσω αυτής της δράσης, αποκτούν πρόσβαση σε προγράμματα κατάρτισης που προσφέρονται από τα πανεπιστήμια και ειδικότερα τα ΚΕΔΙΒΙΜ των ΑΕΙ. Tο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α., έχοντας καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη E-Learning κοινότητα στην Ελλάδα, λειτουργεί από το 2001 και έχει επιμορφώσει περισσότερους από 140.000 εκπαιδευόμενους. Η υψηλή ποιότητα των επιμορφωτικών προγραμμάτων του, διασφαλίζεται τόσο από το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας όσο και από την υιοθέτηση των πιο σύγχρονων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων, μεθόδων και εργαλείων.

Το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ε.Κ.Π.Α. θα συμμετέχει στη δράση με ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων σε θεματικά αντικείμενα που αφορούν σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας. Επιστημονικός Υπεύθυνος του E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ είναι ο Ομ. Καθηγητή Οικονομικών του ΕΚΠΑ, Π.Ε. Πετράκης.

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω του συνδέσμου https://oaed.elearningekpa.gr/aitisi-ekdilosis-endiaferontos και ένας εκπρόσωπος του E-Learning ΕΚΠΑ θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας ενημερώσει για τη διαδικασία ένταξής σας στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους.

Θα τηρηθεί προτεραιότητα κατά τη σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την ένταξη σας στα προγράμματα κατάρτισης του E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ.

Το έργο / δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης - NextGenerationEU.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ E-LEARNING ΤΟΥ ΕΚΠΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι άνεργοι που θα επιλέξουν ως πάροχο κατάρτισης το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εάν το επιθυμούν, εντελώς δωρεάν, και ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης από τα ακόλουθα:

  • HTML 5 και JavaScript: Τα Πρώτα Βήματα στο Web Development 
  • Ειδική Αγωγή: Διεπιστημονικές Πρακτικές Σύγκλισης 
  • Εισαγωγή Blockchain στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες 
  • Μίγμα Marketing και Brand 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο