Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Παγκόσμια επιτυχία της φοιτητικής ομάδας του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών

Η ομάδα Chem-E-Car του Πανεπιστημίου Πατρών, επονομαζόμενη και ως Lamborgenius κατέλαβε την 3η θέση στον Ετήσιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Chem-E-Car του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών (AIChE 2022) που διεξήχθη στο Phoenix (Αριζόνα – ΗΠΑ). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 37 πανεπιστημιακές ομάδες απ' όλο τον κόσμο.

Η ομάδα Lamborgenius απαρτίζεται από τις εξής φοιτήτριες:

  • Ειρήνη Μίκου
  • Εριφύλη Μωραΐτη
  • Σοφία Σαβελώνα
  • Αγγελική Σούλου
  • Βαλεντίνη Βασιλείου

Στόχος του διαγωνισμού είναι η κατασκευή ενός αυτοκινήτου σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών το οποίο να κινείται από μια χημική αντίδραση και να διανύει δεδομένη απόσταση, η οποία γίνεται γνωστή στις ομάδες πριν την έναρξη του διαγωνισμού και να σταματά με ακρίβεια ξανά εξαιτίας μιας χημικής αντίδρασης.

Η ομάδα που εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιo είχε το όνομα Lamborgenius και κατέλαβε την τρίτη θέση σταματώντας μόλις 36 εκατοστά από την απόσταση του στόχου (ο οποίος φέτος ήταν τα 22 μέτρα). Η διαφορά της ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών από την πρώτη θέση που κατέλαβε το Πανεπιστήμιο του Toledo ήταν μόλις 6 εκατοστά.

H ομάδα της Πάτρας έλαβε επίσης το βραβείο του καλύτερου ονόματος ομάδας για τον πρωτότυπο τίτλο LAMBORGENIUS.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και βίντεο από τον διαγωνισμό εδώ!

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο