Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό στην Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία είναι κοινό Διαπανεπιστημιακό Μ.Π.Σ μεταξύ των Τμημάτων "Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών" και "Πληροφορικής" του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου και των Τμημάτων "Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας" και "Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής" του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Οδηγεί σε κοινό Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών των δύο Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης χωρίς να απαιτείται η διαδικασία αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (ΦΕΚ B’ 4603/06.10.2021)

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό αποσκοπεί στην ανάπτυξη υψηλού επιπέδου έρευνας και στην εκπαίδευση πτυχιούχων στο επιστημονικό πεδίο των χρηματοοικονομικών και της πληροφορικής. Ειδικότερα, το προτεινόμενο Δ.Π.Μ.Σ. αποβλέπει:

  • στην προετοιμασία φοιτητών για την στελέχωση χρηματοοικονομικών/οικονομικών τμημάτων ή/και διευθύνσεων του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό και
  • στην κατάρτιση ειδικευμένων επιστημόνων που θα βοηθήσουν τη διαδικασία διαχείρισης μεγάλων δεδομένων (Big Data) και τη χρήση της τεχνολογίας για την παροχή χρηματοοικονομικών λύσεων (Financial Technology ή FinTech), λόγω της πρωτοφανούς κλίμακας δεδομένων που παράγονται καθημερινά, καθώς και τις ανάγκες ανάλυσης των δεδομένων για την εξαγωγή πολύτιμης γνώσης στους τομείς των χρηματοοικονομικών.

Με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που θα αποκτήσουν από το πρόγραμμα αυτό οι απόφοιτοι θα μπορούν αφενός να εφαρμόσουν τις νέες μεθόδους και γνώσεις στα αντικείμενα αυτά στον κόσμο των επιχειρήσεων και των οργανισμών, και αφετέρου θα έχουν αποκτήσει το αναγκαίο υπόβαθρο εξειδίκευσης, ώστε να προχωρήσουν την έρευνά τους σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο όπως αυτό του διδακτορικού. 

Γλώσσα διδασκαλίας
Το ΠΜΣ προσφέρεται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Διάρκεια Σπουδών
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην «Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία» θα προσφέρεται σε πλήρη και μερική φοίτηση. Η κανονική διάρκεια σπουδών του προγράμματος είναι 1½ έτη (18 μήνες) και για να αποδοθεί ο τίτλος του μεταπτυχιακού οι φοιτητές απαιτείται όπως συμπληρώσουν ένα πρόγραμμα σπουδών με σύνολο πιστωτικών μονάδων 90 ECTS.

Κατηγορίες Υποψηφίων
Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε πτυχιούχους Χρηματοοικονομικών, Λογιστικών, Οικονομικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πληροφορικής.

Επαγγελματικές Προοπτικές: 
Οι κάτοχοι του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην «Ανάλυση Δεδομένων και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία» από το προτεινόμενο Δ.Π.Μ.Σ. θα  διαθέτουν επαρκείς γνώσεις για να ακολουθήσουν διεθνή καριέρα, αναλαμβάνοντας θέσεις καθήκοντος, με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου γνώσεις στην οργάνωση και διαχείριση του σύγχρονου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος.

Ειδική έκπτωση για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο. Κάνετε την αίτησή σας έγκαιρα για να επωφεληθείτε έκπτωση έως 500 ευρώ στην τελική τιμή των διδάκτρων. 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εγκληματολογική Λογιστική, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Προσοχή! Aν δεν σας έχει έρθει email στο Inbox δείτε και στο φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο