Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Κάντε Αίτηση για Δωρεάν Πρόσβαση στις Ερευνητικές Υποδομές του Ευρωπαϊκού Έργου VITALISE

Το έργο VITALISE, με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέχει σε ερευνητές από διάφορους κλάδους δωρεάν πρόσβαση στις 17 ερευνητικές υποδομές Ζωντανών Εργαστηρίων (Livings Labs) που συνεργάζονται με το έργο. Η πρώτη Ανοιχτή Πρόσκληση για την υποβολή ερευνητικών προτάσεων προς έγκριση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 και η δυνατότητα υποβολής προτάσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και το Σάββατο, 30 Απριλίου 2022.

Το VITALISE είναι ένα καινοτόμο ερευνητικό έργο, διάρκειας τριών ετών, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Horizon 2020. Η κοινοπραξία αποτελείται από 19 εταίρους, μεταξύ των οποίων το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ζωντανών Εργαστηρίων (ENoLL), που είναι και ο συντονιστής του έργου, καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσω του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, του Ζωντανού Εργαστηρίου Thess-AHALL και της Ειδικής Μονάδας Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Τμήματος Ιατρικής. Στόχος του έργου είναι η εναρμόνιση των διαδικασιών, εγκαταστάσεων και υπηρεσιών των Ζωντανών Εργαστηρίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και της ευζωίας, προκειμένου να καταστήσει τις ερευνητικές υποδομές των Ζωντανών Εργαστηρίων ανοιχτές και εύκολα προσβάσιμες στην ερευνητική κοινότητα στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Επιπλέον, το έργο παρέχει σε εξωτερικούς ερευνητές από διάφορους ερευνητικούς κλάδους δωρεάν πρόσβαση (Transnational Access) σε 17 ερευνητικές υποδομές στην Ευρώπη και τον Καναδά, ώστε να πραγματοποιήσουν μελέτες πάνω σε διάφορους τομείς. Η παροχή πρόσβασης θα υλοποιηθεί σε τρεις διαδοχικές χρονικές περιόδους, για τις οποίες θα ανακοινωθούν τρεις (3) Ανοιχτές Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τους μήνες (i) Μάρτιος 2022 (η πρόσκληση είναι ανοιχτή), (ii) Δεκέμβριος 2022 και (iii) Μάιος 2023. Οι συνεργαζόμενες ερευνητικές υποδομές Ζωντανών Εργαστηρίων που παρέχονται για την πραγματοποίηση μελετών από νέους, εξωτερικούς ερευνητές είναι οι εξής:

 1. LiCalab Older Adults Homes (Geel & Turnhout, Βέλγιο)
 2. MOBILAB & Care – Motion lab (Geel & Turnhout, Βέλγιο)
 3. Thomas More Experience lab (Geel & Turnhout, Βέλγιο)
 4. AUTH Living Environment simulation (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα)
 5. AUTH Healthcare Transitions Living Lab (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα)
 6. AUTH Centrifuge Rehabilitation Living Lab (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα)
 7. AIT Technology Experience Lab (Βιέννη, Αυστρία)
 8. Nagykovácsi Wellbeing Living Lab (Nagykovácsi, Ουγγαρία)
 9. GAIA and Smart Spaces (Bilbao, Ισπανία)
 10. GAIA Ozean Living Lab (Bilbao, Ισπανία)
 11. INTRAS Rehabilitation Living Lab (Valladolid, Ισπανία)
 12. INTRAS VR/AR Environment and Snoezelen Room (Valladolid, Ισπανία)
 13. INTRAS Living Lab – MIND lab for AHA & Independent Living (Valladolid, Ισπανία)
 14. McGill-UDEM-CRIR Living Lab (Μοντρεάλ, Καναδάς)
 15. LifeSpace by UPM (Μαδρίτη, Ισπανία)
 16. Laurea Simulated Hospital (περιοχή Helsinki-Uusimaa στην Φιλανδία)
 17. Laurea Activity Living Lab (περιοχή Helsinki-Uusimaa στην Φιλανδία)

Κατά τη διαδικασία υποβολής της πρότασης είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψιν ότι οι ερευνητές και οι ερευνητικές ομάδες μπορούν να αιτηθούν πρόσβαση μόνο σε υποδομές εκτός της χώρας διαμονής τους. Οι ερευνητές των οποίων οι ερευνητικές προτάσεις θα εγκριθούν για υλοποίηση θα λάβουν μερική αποζημίωση για τα μεταφορικά και τα καθημερινά τους έξοδα. 

Περισσότερες πληροφορίες θα γνωστοποιηθούν στις δύο ενημερωτικές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στις 4 & 11 Απριλίου 2022 με σκοπό (i) την παρουσίαση των Ζωντανών Εργαστηρίων (για πληροφορίες επισκεφτείτε αυτό το link), καθώς και (ii) της διαδικασίας υποβολής των προτάσεων (για πληροφορίες επισκεφτείτε αυτό το link), αλλά και την απάντηση των ερωτήσεων των ερευνητών. Για πληροφορίες σχετικά, μπορείτε, επίσης, να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του έργου (link) ή να στείλετε email στο info@vitalise-project.eu

Τέλος, ακολουθήστε το έργο στα social media ώστε να λαμβάνετε όλες τις σχετικές ενημερώσεις άμεσα: Twitter: @VITALISEproject, Facebook: @VITALISEproject, LinkedIn: VITALISE H2020 Project.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο