Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Η ερευνητική ομάδα DAISSy του ΕΑΠ διοργανώνει υβριδικό διεθνές συνέδριο με θέμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Αρχαιολογίας”

Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο υβριδικό Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Αρχαιολογίας”. Το Συνέδριο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό έργο DELTA και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022 στο ξενοδοχείο Electra Palace, Αθήνα (ώρα έναρξης 10.00πμ). Μπορείτε να συμμετάσχετε στο Συνέδριο δια ζώσης ή εξ αποστάσεως. Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η αγγλική. Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα απονεμηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής. Εάν ενδιαφέρεστε, παρακαλείστε να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική φόρμα. Συμπληρώνοντας τη φόρμα ή κάνοντας επί τόπου εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε ενημερωθεί και συναινείτε στην βιντεοσκόπηση του συνεδρίου και τη χρήση του οπτικοακουστικού υλικού που θα παραχθεί στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του έργου, της ερευνητικής ομάδας DAISSy και του ΕΑΠ για τις ανάγκες διάχυσης και προβολής του έργου.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και επαγγελματίες στους τομείς της αρχαιολογίας, της ψηφιακής εκπαίδευσης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και σε παρόχους κατάρτισης, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, εκπροσώπους δήμων και πολιτιστικών συλλόγων. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε εδώ http://www.project-delta.eu/conference/. Επιπλέον μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ και την αφίσα του εδώ.

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του έργου DELTA και θα αποτελέσει μια ανοικτή πλατφόρμα για τη συζήτηση των πιο πρόσφατων καινοτομιών, τάσεων και προβληματισμών, καθώς και των πρακτικών προκλήσεων και των ψηφιακών λύσεων που υιοθετούνται στην αρχαιολογία και την ανασκαφή. Η κατάσταση της τεχνολογίας όσον αφορά το προφίλ του αρχαιολόγου σε κάθε χώρα εταίρο, η εκπαίδευση και η αναβάθμιση των μελλοντικών αρχαιολόγων, καθώς και τα ψηφιακά εργαλεία και οι υποδομές που χρησιμοποιούνται για την ανασκαφή και τα αρχαιολογικά θέματα, είναι μερικά από τα θέματα που θα εξεταστούν.

Το έργο DELTA – Digital Excavation through Learning and Training in Archaeology χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +/ KA2/ Strategic Partnerships for Higher Education. Το έργο συντονίζεται από την ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και υλοποιείται από μια κοινοπραξία Πανεπιστημίων από τρεις χώρες (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ελλάδα, Τμήμα Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών: Basilicata – Ιταλία και Τμήμα Αρχαιολογίας και Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Masaryk – Τσεχική Δημοκρατία). Το έργο DELTA ανέπτυξε ένα Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα που απευθύνεται σε φοιτητές και καθηγητές Αρχαιολογίας και συνδυάζει τον φυσικό χώρο μιας αρχαιολογικής ανασκαφής με τον ψηφιακό χώρο της διαδικτυακής μάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της ερευνητικής ομάδας DAISSy:

Website: http://daissy.eap.gr
Linkedin
Facebook
Twitter: @daissy_research
Instagram: @daissy_researchgroup
Email: info@daissy.eap.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο