Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ERASE-S Greece: Δωρεάν Θερινό Σχολείο για επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς

Το ERASE-S GREECE (Ο ΑΓΧΟΣΒΗΣΤΗΡΑΣ ή ΣΒΗΝΩ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ) αποτελεί ένα ολοκληρωμένο ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό την υποστήριξη των μαθητών/τριών στην σχολική κοινότητα μετά από ένα τραυματικό γεγονός. Ο γενικός στόχος του αφορά την μείωση των μετα-τραυματικών συμπτωμάτων των μαθητών/τριών, αλλά και την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητάς τους.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που ανήκουν σε φορείς που συνεργάζονται με σχολεία, και σε εκπαιδευτικούς Α/Βάθμιας κυρίως εκπαίδευσης, και Β/Βάθμιας Γυμνασίου.

Η συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αλλά οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να καλύψουν τυχόν έξοδα σε ανάγκες διανυκτέρευσης και γευμάτων. Για λεπτομέρειες θα επικοινωνήσουν με την οργανωτική επιτροπή.

Το 1ο Summer School διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήματος Ειδικής Αγωγής (ΠΤΕΑ – ΠΘ), το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Λάρισας Ορφέας – ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής (1-3 Σεπτεμβρίου 2022, Γαλλικό Ινστιτούτο, Λάρισα).

Το 2ο Summer School, διοργανώνεται από το ΠΤΕΑ - ΠΘ, την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας, ΑΡΓΩ και την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη – ΠΕΨΑΕΕ, (5-6 Σεπτεμβρίου 2022, Λίμνη Ευβοίας).

Προσκεκλημένος Εκπαιδευτής είναι ο Dr. Rony Berger, Bob Shapell School of Social Work, Tel Aviv University, Center for Compassionate and Mindful Education (CCME), Advisory Board Center for Compassion and Altruism Research and Education Stanford University, Director of Disaster Relief and Rehabilitation at Brit Olam.

Web: https://www.educare.co.il/.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο