Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Είκοσι τέσσερις (24) Έλληνες στη δεύτερη φάση επιλογής αστροναυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, στις 10 Φεβρουαρίου 2022, ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα των υποψήφιων αστροναυτών που περνούν στη 2η φάση του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί την περασμένη άνοιξη και αναζητούσε νέους αστροναύτες από όλο τον κόσμο. 

Στην πρώτη φάση είχαν καταθέσει αιτήσεις 22.523 υποψήφιοι, εκ των οποίων 281 Έλληνες (221 άνδρες και 60 γυναίκες). Από τις 22.523 έγκυρες αιτήσεις αστροναυτών που έλαβε η ESA, ο μεγαλύτερος αριθμός προήλθε από τη Γαλλία (7087), τη Γερμανία (3695) και το Ηνωμένο Βασίλειο (2000). 

Μετά από μια ολοκληρωμένη φάση ελέγχου, 1361 άτομα (530 γυναίκες και 831 άνδρες) πέρασαν στη δεύτερη φάση μεταξύ των οποίων και είκοσι τέσσερις (24) Έλληνες, 22 άνδρες και 2 γυναίκες. 

Στην παρακάτω εικόνα φαίνονται αναλυτικά οι αιτήσεις υποψήφιων αστροναυτών ανά κράτος μέλος ESA και ο αριθμός των υποψηφιών που πέρασαν στην επόμενη φάση: 

Στη διαδικασία επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν, επίσης, και 27 υποψήφιοι με αναπηρία.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι υποψήφιοι θα περάσουν από διάφορες δοκιμασίες και ψυχολογικά τεστ και όσοι περάσουν στο επόμενο στάδιο θα υποβληθούν σε ιατρικά τεστ. Όσοι περάσουν επιτυχώς καθένα από αυτά τα στάδια επιλογής θα προσκληθούν σε συνεντεύξεις πρόσληψης. 

Η νέα κατηγορία αστροναυτών και εφεδρικών αστροναυτών της ESA αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2022.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο