Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δύο θερινά σχολεία για τις ανοιχτές τεχνολογίες θα φιλοξενήσουν φέτος το καλοκαίρι τα Τζουμέρκα

Στα πλαίσια του έργου Cosmolocalism θα πραγματοποιηθούν δύο (2) θερινά σχολεία στο χωριό Καλέντζι με τη συμβολή της κοινότητας των Τζουμέικερς!

Οι συναντήσεις αφορούν τη σχέση των ανοιχτών τεχνολογιών με την ενέργεια, τη βιωσιμότητα και τη δημοκρατία και θα διδάξουν σε αυτές, επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τάλιν, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μπουλούκι, τους Tζουμέικερς και το Σχολείο της Γης «Νέα Γουινέα».

Τα θερινά σχολεία απευθύνονται σε διδακτορικούς φοιτητές/τριες από όλο τον κόσμο και από σχεδόν όλα τα γνωστικά αντικείμενα με ενδιαφέρον για την τεχνολογία και τα κοινωνικά ζητήματα. Στο πρόγραμμα θα μπορούσαν επίσης να εγγραφούν μεταπτυχιακοί φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος των σπουδών τους.

Απαραίτητη η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Οι θεματικές των δύο (2) θερινών σχολείων:

  • Technology, society and the future (20/07-23/07)
    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 10 Μαΐου 2022
     
  • Energy as a commons (30/08-02/09)
    Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 15 Ιουνίου 2022

Δεν υπάρχουν δίδακτρα αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες (15 φοιτητές για κάθε σχολείο). Εάν οι θέσεις συμπληρωθούν πριν από τη λήξη της προθεσμίας, ο γύρος αιτήσεων θα κλείσει. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: cosmolocalism.eu/summer/

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο