Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν online Συμβουλευτική για νέους (NEETs*) έως 29 ετών που είναι άνεργοι

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στο επιχειρηματικό σας σχέδιο ή απλά έχετε μία ιδέα ή το όνειρο να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση και χρειάζεστε βοήθεια από έναν έμπειρο σύμβουλο; Τότε, δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα συμβουλευτικής Socialneet.

Το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SocialNEET επιδοτούμενο από το EEA και Norway Grants, παρέχει δωρεάν συμβουλευτική σε νέους έως 29 ετών που είναι άνεργοι.

Τρόπος υλοποίησης:

  • Κάντε κλικ στο κουμπί “Δηλώστε συμμετοχή” που εμφανίζεται παρακάτω και συμπληρώστε την φόρμα που θα ανοίξει.
  • Η υλοποίηση των συναντήσεων της συμβουλευτικής θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Cisco Webex ανταποκρινόμενοι στους περιορισμούς λόγο του COVID.
  • Δεν υπάρχει θεματικός περιορισμός στα θέματα τα οποία θα τεθούν στον σύμβουλο.

Δήλωση Συμμετοχής

Το έργο SOCIALNEET είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα του EEA και Norway Grants και είναι μια φιλόδοξη και καινοτόμος πρωτοβουλία εννέα φορέων από οκτώ χώρες της Ευρώπης που αποσκοπεί στην δημιουργία απασχόλησης για νέους κάτω των 30 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης ή/και εκπαίδευσης.

Τι είναι το SOCIALNEET

Η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει το SOCIALNEET είναι η επανένταξη των νέων που δεν εργάζονται αλλά ούτε σπουδάζουν *(NEETs – not in Employment and not in Education or Training). Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η καθιέρωση κοινωνικά καινοτόμων επιχειρηματικών λύσεων και η εύρεση απασχόλησης σε κοινωνικές επιχειρήσεις για νέους ανέργους ηλικίας 18-29 ετών και 25-29 ετών.

Επιπλέον το πρόγραμμα αναμένεται να οδηγήσει στην αύξηση δικτύωσης και ανάπτυξης ικανοτήτων κοινωνικής οικονομίας, στη δημιουργία ενός δικτύου εμπειρογνωμόνων σε 7 χώρες της ΕΕ, στην αύξηση των δεξιοτήτων των πρώην NEETs και στην αυξημένη ευαισθητοποίηση ενός μεγάλου τμήματος τοπικών και διεθνών πληθυσμών σχετικά με το αντίκτυπο και την πρακτική λύση που έχει η κοινωνική καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Η διακρατική προστιθέμενη αξία του έργου διασφαλίζεται από τη γεωγραφική του κάλυψη σε 8 χώρες και τη συμμετοχή εταίρων με σημαντική εμπειρία στην κοινωνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα μετρηθούν μέσω ενός συστήματος παρακολούθησης και αξιολόγησης και θα καθιερωθούν ποσοτικοί και ποιοτικοί δείκτες. Οι χρησιμοποιούμενες μέθοδοι, τα εργαλεία και οι δομές που δημιουργούνται στο πλαίσιο του έργου θα είναι επαναληπτικές και θα μπορούν να χρηματοδοτούνται και από άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, εξασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων.

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο