Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

«CubeSat Summer School 2022» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Το Γραφείο Εκπαίδευσης (Education Office) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA - European Space Agency) οργανώνει το «CubeSat Summer School 2022», μεταξύ 8 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου 2022, στο ESEC-Galaxia, στο Βέλγιο.

Θα περιλαμβάνει πληθώρα διαλέξεων και πρακτικών εργαστηρίων που θα καλύπτουν τον κύκλο ζωής μιας διαστημικής αποστολής, από το σχεδιασμό μέχρι την έγκριση, την εκτόξευση και τη λειτουργία.

Ολοκληρώνοντας το Summer School, οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει γνώσεις και ικανότητες απαραίτητες για διαστημικά έργα, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να εργαστούν στον ευρωπαϊκό διαστημικό τομέα.

Ποίοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση:

Για να συμμετάσχουν, οι φοιτητές πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • ηλικία τουλάχιστον 18 ετών; Η Ακαδημία ESA θα αξιολογήσει μόνο αιτήσεις από φοιτητές που δεν έχουν ή έχουν περιορισμένη επαγγελματική εμπειρία σε σχετικούς κλάδους επιστήμης, μηχανικής ή άλλους κλάδους σχετικούς με τη διαστημική επιστήμη
  • να είναι πολίτες κράτους μέλους της ESA, του Καναδά, της Λετονίας, της Λιθουανίας ή της Σλοβενίας
  • να είναι εγγεγραμμένοι φοιτητές 2ου/3ου/4ου έτους Bachelor, Master ή PhD σε πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022
  • να σπουδάζουν σε αντικείμενο μηχανικής ή φυσικής με βασικές γνώσεις στη διαστημική επιστήμη και τεχνολογία.

Οι επιλεγμένοι φοιτητές υποχρεούνται να παρακολουθήσουν τις τέσσερις εβδομάδες του Summer School και θα χρηματοδοτηθούν από το Γραφείο Εκπαίδευσης του ESA. Αυτή η χορηγία καλύπτει διαμονή για όλη τη διάρκεια σε τοπικό ξενοδοχείο, γεύματα τις καθημερινές και έως 200 ευρώ για ταξίδια από και προς το ESEC-Galaxia.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 21 Μαρτίου 2022.

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο