Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ακαδημαϊκή Συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Cadi Ayyad University του Μαρόκο

Στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος ERASMUS+ υπήρξε ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Cadi Ayyad University, ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα στο Μαρόκο, με περισσότερους από 100.000 φοιτητές.

Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στο Εργαστήριο Αειφορικής Διαχείρισης και Τεχνολογιών με δ/ντη τον Καθηγητή και κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και της Καθηγήτριας Laila Mandi του Τμήματος Περιβαλλοντικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Cadi Ayyad  του Μαρακές, στο οποίο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη το διάστημα 11-17/2.  Από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, συμμετείχαν σε αυτή ο Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Δρ. Πέτρος Κόκκινος ως μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ και οι υπ. Δρ. Εκάβη Ίσαρη και Άλκηστις Καντεράκη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Πανεπιστήμιο Cadi Ayyad, παρουσιάστηκε το ερευνητικό έργο του εργαστηρίου και δόθηκε έμφαση και από τις δύο πλευρές στις δυνατότητες συνεργασίας, όχι μόνο σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, αλλά και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο αντικείμενο του νερού και των αποβλήτων, δεδομένου ότι το Μαρόκο είναι μια χώρα με πλούσια γεωργική παραγωγή, με σημαντικά όμως προβλήματα σχετικά με τους υδατικούς πόρους.

Η ακαδημαϊκή αντιπροσωπεία, έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Prof. Moulay Elhassan HBID, τον κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Prof. EL MOUDEN El Hassan, καθώς επίσης και από τον Διευθυντή του Κέντρου Καινοτομίας του Μαρακές, Prof. Belkhayat Driss, με τους οποίους ανταλλάχθηκαν ερευνητικές πρωτοβουλίες για το άμεσο μέλλον.

Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο