Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

5+1 λόγοι που το μεταπτυχιακό Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων, έχει τεράστια αξία σήμερα

Θες να είσαι ένας από τους επόμενους ερευνητές και στελέχη που εμπλέκονται στη διαχείριση περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων; Η ευκαιρία ανοίγεται με το εξειδικευμένο ΠΜΣ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με το βλέμμα μας στραμμένο στο σήμα κινδύνου που εκπέμπει το περιβάλλον με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα, αλλά και στην ευκαιρία που ανοίγεται μέσα από ένα μεταπτυχιακό στο να δώσουμε πραγματικές λύσεις και απαντήσεις, επιχειρήσαμε να καταγράψουμε 5+1 λόγους για τους οποίους ένα μεταπτυχιακό στον τομέα αυτό είναι η απάντηση που έψαχνες. Μιλάμε φυσικά για το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, που αυτές τις μέρες δέχεται αιτήσεις.

1. Επειδή οι μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα τέτοιο πεδίο οδηγούν στην πιο «ανθρωπιστική καριέρα» που θα μπορούσες να έχεις. Βλέπουμε την κλιματική κρίση, τις φυσικές καταστροφές και την περιβαλλοντική υποβάθμιση να επηρεάζουν αρνητικά εκατομμύρια ζωές στον πλανήτη. Το να συμβάλλεις με τις γνώσεις και την επιστημονικότητά σου στην αναστροφή του φαινομένου, θα δημιουργήσει άμεσο θετικό αντίκτυπο σε κάθε κοινότητα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

2. Επειδή ένα τέτοιο μεταπτυχιακό σε βοηθά να αφήσεις μια καλύτερη παρακαταθήκη όχι μόνο σε ανθρώπινο επίπεδο, αλλά και σε οικονομικό. Μαθαίνεις για την ορθότερη διαχείριση πόρων, για την αειφόρο ανάπτυξη και την αντιμετώπιση οικονομικών κινδύνων, συμβάλλοντας με τον τρόπο σου στη μείωση των οικονομικών επιπτώσεων που δημιουργούν οι περιβαλλοντικές καταστροφές και κρίσεις.

3. Επειδή είναι πολύ σημαντικό να προβλέπεις και να προλαμβάνεις, κι όχι μόνο να επιλύεις. Η ευθύνη όλων μας δεν βρίσκεται μόνο στην επέμβαση σε κρίσεις και καταστροφές. Ο επιστήμονας των «Στρατηγικών Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων», έχει μια σφαιρική ευθύνη που ξεκινάει από την έρευνα και την πρόληψη − για να μην χρειάζεται να επέμβουμε όταν ίσως πλέον να είναι αργά, και φτάνει μέχρι την αντιμετώπιση του κάθε ζητήματος και την αποκατάσταση των καταστροφών.

4. Επειδή τα ζητήματα του περιβάλλοντος είναι αρκετά σύνθετα, και μόνο με σύμπραξη πολλών γνωστικών πεδίων μπορούν να αντιμετωπιστούν. Το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» είναι ένα κατεξοχήν διεπιστημονικό μεταπτυχιακό, φτιαγμένο από κορυφαίους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και τεχνικούς πολλών κλάδων, και ανοιχτό σε φοιτητές από κάθε γνωστικό αντικείμενο και ειδικότητα.

5. Επειδή λαμβάνεις όχι μόνο στείρα γνώση, αλλά πραγματική εμπειρία στο πεδίο. Συμμετέχεις ενεργά σε εφαρμοσμένα σεμινάρια πεδίου (όπως το SantoProtect που πραγματοποιήθηκε στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης ή το RhodesProtect που έγινε στη Ρόδο), σε ενημερωτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές ασκήσεις, ή σε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και επιστημονικής συνεργασίας σε περιοχές του κόσμου όπου εξελίσσονται περιβαλλοντικές, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές ή άλλες κρίσεις. 

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές/φοιτήτριες έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης του κάθε μαθήματος στο χρόνο και στον χώρο που επιθυμούν, χωρίς χρονικές δεσμεύσεις και χωρίς την προϋπόθεση φυσικής παρουσίας, καθώς το πρόγραμμα υλοποιείται με τη χρήση πιστοποιημένων συστημάτων ασύγχρονης και σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

+1: Επειδή η αξία του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού ενισχύεται από τις τρεις μοναδικές ειδικεύσεις μέσα από τις οποίες μπορείς να διαλέξεις εκείνη που σου ταιριάζει:

  • Διαχείριση Κινδύνων, Καταστροφών και Κρίσεων
  • Εκπαιδευτικές Πολιτικές για την Κλιματική Κρίση και το Περιβάλλον 
  • Κλιματική Κρίση, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Διακυβέρνηση 

Το ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ βρίσκεται στην όγδοη χρονιά του και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με τα νέα δεδομένα που επικρατούν στον χώρο, και με ένα σύνολο από παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, σεμινάρια, προσομοιώσεις κ.λπ. Στο ΠΜΣ συνεργάζονται κορυφαίοι καθηγητές διεθνούς αναγνώρισης με Διευθυντή τον κ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, και Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Π (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

Ιστοσελίδα ΠΜΣ

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο