Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

1ος ετήσιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” του ΕΚΠΑ

Το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” προσκαλεί τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας του ΕΚΠΑ (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές) που έχουν μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα για ένα προϊόν ή υπηρεσία που ανταποκρίνεται σε σύγχρονα προβλήματα της οικονομίας, κοινωνίας ή του περιβάλλοντος, να συμμετάσχουν στον 1ο ετήσιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας.

Σκοπός του διαγωνισμού αποτελεί η προώθηση της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΚΠΑ:
▪ μέσω της ανάδειξης, προβολής, και βράβευσης πρωτότυπων ιδεών για προϊόντα και υπηρεσίες,
▪ βασισμένες σε νέες τεχνολογίες,
▪ που αποτελούν καινοτόμες λύσεις σε προκλήσεις και σύγχρονα προβλήματα.

Απαραίτητη για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι:
▪ η υποβολή μιας ολοκληρωμένης, καινοτομικής επιχειρηματικής ιδέας για ένα προϊόν ή υπηρεσία που θα ανταποκρίνεται στα σύγχρονα προβλήματα της οικονομίας, κοινωνίας ή του περιβάλλοντος, και
▪ η υποβολή να πραγματοποιηθεί μέσω της συγκεκριμένης φόρμας αίτησης στην ιστοσελίδα του Κέντρου Αρχιμήδης.

Η κάθε υποψηφιότητα δύναται να αποτελείται από μεμονωμένο φοιτητή/φοιτήτρια ή φοιτητική ομάδα, με ανώτατο όριο τα τρία άτομα ανά υποψηφιότητα. Στην περίπτωση υποβολής υποψηφιότητας από φοιτητική ομάδα, η ομάδα θα πρέπει να ορίσει ένα μέλος ως υπεύθυνο για να υποβάλλει την αίτηση, ο οποίος/οποία, και θα επικοινωνεί με τον Διοργανωτή καθ’ όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού.

Σημαντικές ημερομηνίες

  1. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 06/11/2022
  2. Ανακοίνωση επιλεχθέντων: 21/11/2022
  3. Workshops: 05/12/2022 & 12/12/2022
  4. Demo days & Ανάδειξη Νικητών: Ιανουάριος 2023

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ και εδώ.

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο