Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

1ο Ετήσιο Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας cclabs2022 με δωρεάν συμμετοχή

Σε μια εποχή έντονων προκλήσεων για την επιστήμη της επικοινωνίας στις 25 και 26 Ιουνίου 2022 με τη σύμπραξη 9 Εργαστηρίων με έδρα τους 7 Πανεπιστημιακά Τμήματα Επικοινωνίας σε Ελλάδα και Κύπρο θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Ετήσιο Ελληνόφωνο Συνέδριο Εργαστηρίων Επικοινωνίας cclabs2022 με βασικό θεματικό τίτλο «Η περιβαλλοντική επικοινωνία με χρήση ήχου, εικόνας και κειμένου για δημοσιογραφία/πληροφόρηση/πολιτισμό/εκπαίδευση».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο ανάμεσα  στα Εργαστήρια Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων, στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, σε ακαδημαϊκούς επιστήμονες, ερευνητές, φοιτητές, αποφοίτους, φορείς και εκπαιδευτικούς για να ανταλλάξουν ευρύτερους προβληματισμούς και να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα ερευνητικά τους αποτελέσματα σε διάφορες πτυχές της επικοινωνίας και ενημέρωσης μέσω της χρήσης ήχου, εικόνας και κειμένου στα γνωστικά αντικείμενα της δημοσιογραφίας, πληροφόρησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Το Συνέδριο παρέχει επίσης μια διεπιστημονική πλατφόρμα σε ερευνητές, επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και τάσεις, προκλήσεις και λύσεις στους τομείς της επικοινωνίας και ενημέρωσης.

  • Διαδικτυακά (χωρίς κόστος) 25 και 26 Ιουνίου 2022 - Υποβολή εκτεταμένης περίληψης από 7/3 μέχρι 2/5

Βασικός διοργανωτής το 2022 του 1ου cclabs είναι το Εργαστήριο Νέων Μέσων Επικοινωνίας και Ευχρηστίας (NeMeCULAB) στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με Διευθυντή τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Νίκο Αντωνόπουλο.

Το NeMeCULAB με ΦΕΚ ίδρυσης  B’ 155/21.01.2021 έχει βασικό σκοπό να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι σκέφτονται, νιώθουν, συμπεριφέρονται, και επικοινωνούν διαδικτυακά με τα νέα μέσα επικοινωνίας. Ακολουθώντας μια διεπιστημονική προσέγγιση, συμβάλλει στην έρευνα και στη μελέτη της διαδικτυακής Επικοινωνίας αλλά και της βελτίωσης της. Ο διαδικτυακός τόπος του εργαστηρίου είναι: https://nemeculab.dmc.ionio.gr

Προσκεκλημένος συνδιοργανωτής  για το 2022 με εμπειρία σε διοργανώσεις συνεδρίων είναι το Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου με Διευθυντή τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Αντρέα Γιαννακουλόπουλο.  Ο διαδικτυακός τόπος του εργαστηρίου είναι: https://inarts.eu.

Σημαντικές Ημερομηνίες

Έναρξη υποβολής εργασιών (ολόκληρης ή εκτεταμένης περίληψης μέχρι 4 σελίδες): 7 Μαρτίου (7/3/2022)

Λήξη αποδοχής εργασιών: 2 Μαΐου (2/5/2022)

Ενημέρωση αποδοχής εργασιών: 25 Μαΐου 2022

Παρουσίαση εργασιών: 25 και 26 Ιουνίου 2022 (25-26/6/2022)

Υποβολή τελικών εργασιών (υποβολή ολοκληρωμένης εργασίας 7 με 10 σελίδες): 15 Σεπτεμβρίου 2022 (15/9/2022)

Υποβολή Άρθρου

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο