Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το δεύτερο MOOC για εκπαιδευτικούς με τίτλο “Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά” μέσω της πλατφόρμας mooc.edu.gr του ΥΠΑΙΘ

Η πλατφόρμα mooc.edu.gr είναι η επίσημη διαδικτυακή πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) για τη φιλοξενία και διάθεση Μαζικών Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (MOOCs - Massive Online Open Courses) σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Η πλατφόρμα mooc.edu.gr αναπτύχθηκε αρχικά για να καλύψει την ανάγκη για ανάρτηση και διάθεση στην εκπαιδευτική κοινότητα των MOOCs που προβλέπονταν να αναπτυχθούν από το European SchoolNet (EUN) (http://www.eun.org), σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του έργου SRSS II (με χρηματοδότηση της ΕΕ).

Έτσι, το 2ο MOOC που προσφέρεται μέσω της πλατφόρμας mooc.edu.gr έχει τίτλο «Μαθαίνουμε Ψηφιακά, Διδάσκουμε Ψηφιακά - A' βάθμια» και αφορά στην παιδαγωγική αξιοποίηση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το European SchoolNet, το ΙΤΥΕ, μια ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών και με τη συμβολή ακαδημαϊκών της Επιστημονικής Επιτροπής του Ψηφιακού Σχολείου. 

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις σχετικά με αυτές τις δεξιότητες και να ανακαλύψουν μεθόδους και τρόπους διδασκαλίας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους μαθητές τους να τις αναπτύξουν, οργανώνοντας κατάλληλες εκπαιδευτικές εμπειρίες και χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά μέσα που διαθέτουμε, τα οποία είναι πλέον ιδιαίτερα αναγκαία.

  1. Ημερομηνία Έναρξης Μαθημάτων: 8 Μαρτίου 2021

  2. Ημερομηνία Λήξης Μαθημάτων: 22 Απριλίου 2021

Τα Ανοιχτά Διαδικτυακά Μαθήματα (MOOCs) της πλατφόρμας mooc.edu.gr θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους. Θα αφορούν σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Θα δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων, σε καινοτόμες παιδαγωγικές έννοιες, στρατηγικές, εργαλεία για τη διδασκαλία και τη μάθηση, καθώς και πολλά άλλα. Μέσα από την πλατφόρμα mooc.edu.gr ενθαρρύνεται η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων και υποστηρίζεται η αλληλεπίδραση με μια μεγάλη κοινότητα εκπαιδευτικών.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο