Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνεπίβλεψη Διδακτορικών Διατριβών από το ΠΑΔΑ και το Πανεπιστήμιο Limoges Γαλλίας

Υπεγράφη Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας (ΕΠΣ) για την επί 8ετία συνεπίβλεψη διδακτορικών διατριβών (Cotutelle de thèses) μεταξύ του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών και της “l’ Ecole Doctorale Sciences et Ingénierie des Systèmes, Mathématiques, Informatique” (ED SISMI) του Πανεπιστημίου της  Limoges από τον πρύτανη του ΠΑΔΑ καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και από την Πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Limogeς κα Isabelle Klock-Fontanille.

Σκοπός της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι η αύξηση της κινητικότητας και της εξωστρέφειας των διδακτορικών φοιτητών, όπως και των μελών των δυο πανεπιστημίων, με την προαγωγή της γνώσης σε σύγχρονα αντικείμενα της πληροφορικής και των επικοινωνιών. 

Γλώσσα των διατριβών είναι η αγγλική ή γαλλική και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπόνησης της κάθε διατριβής εκδίδονται δυο διδακτορικά διπλώματα, το καθένα από τα συμμετέχοντα ιδρύματα, αφού οι υποψήφιοι διδάκτορες εγγράφονται ταυτόχρονα και στα δυο πανεπιστήμια.

Ο κος Καλδής εξέφρασε τις ευχαριστίες του  στον Καθηγητή, κο Γεώργιο Μιαούλη, όπως και στον επίκ. Καθηγητή κο Αθανάσιο Βουλοδήμο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών για την πολυετή συνεισφορά και προσφορά τους στη δημιουργία αξιόπιστων ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ των δυο ιδρυμάτων.

To Πανεπιστήμιο της  Limoges έχει ισχυρή παράδοση στην έρευνα και την εκπαίδευση και ανήκει στην συνομοσπονδία των γαλλικών πανεπιστημίων «Leonardoda Vinci», τα οποία διακρίνονται για την καινοτομία.

Πρωτοποριακό joint Master με το Πανεπιστήμιο Limoges

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχει ήδη προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία κοινού ΠΜΣ (joint Master) με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Οπτική Υπολογιστική» («Artificial Intelligence and Visual Computing – AIVC») με το Πανεπιστήμιο Limoges της Γαλλίας.

Αντικείμενα του προγράμματος είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Οπτική Υπολογιστική, όπως αυτά αναπτύσσονται μέσω των ακόλουθων εξειδικευμένων κατευθύνσεων:  

• Σύνθεση & Ανάλυση Εικόνας (Image Synthesis & Analysis) 

• Επιστήμη Δεδομένων (Data Science) 

• Γεωπληροφορική (Geoinformatics) 

Αναλυτικά, οι θεματικές του ΠΜΣ είναι: η σύνθεση και ανάλυση εικόνας, η επιστήμη των δεδομένων, η μηχανική μάθηση, ο σχεδιασμός γραφικών, η αναγνώριση προτύπων, η όραση υπολογιστών, τα πολυμέσα, τα ευφυή συστήματα γεωπληροφορικής, καθώς και η εξόρυξη, επεξεργασία, διαχείριση και οπτικοποίηση δεδομένων μεγάλης κλίμακας (big data) και γεωχωρικών δεδομένων

Το πρωτοποριακό αυτό μεταπτυχιακό πρόγραμμα δέχεται αιτήσεις έως 15/7/2021.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα προγράμματος: https://msc-aivc.uniwa.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο