Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

S+T+ARTS – Repairing the Present: Open call για 21 καλλιτεχνικές υποτροφίες

Δώδεκα (12) περιφερειακά κέντρα S+T+ARTS από έντεκα (11) διαφορετικές χώρες προκηρύσσουν ένα open call για είκοσι μία (21) υποτροφίες με σκοπό αφενός την αντιμετώπιση των ακούσιων συνεπειών της αδιάκοπης τεχνολογικής ανάπτυξης που έχει συντελέσει στις παρούσες κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ήπειρο, και αφετέρου την πρόταση τρόπων αξιοποίησης του δυναμικού των καλλιτεχνών προκειμένου οι τελευταίοι να λειτουργήσουν ως καταλύτες αλλαγής και να συμβάλλουν ενεργά στην καινοτομία.

Τα Περιφερειακά Κέντρα S+T+ARTS εστιάζουν σε έναν καλλιτεχνικά καθοδηγούμενο μετασχηματισμό στους πόρους, στον αστικό σχεδιασμό και στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών ως έναν δρόμο προς την αναδιαμόρφωση του κοινωνικού, πολιτιστικού και οικονομικού ιστού. Κάθε Περιφερειακό Κέντρο S+T+ARTS έχει συγκεντρώσει μια ομάδα τοπικών εμπειρογνωμόνων που καθόρισαν από κοινού 21 προκλήσεις στις περιοχές τους. Για τον καθορισμό των 21 προκλήσεων λήφθηκαν υπόψη η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, για τον αναστοχασμό οικουμενικών ζητημάτων, τα οποία ωστόσο απαιτούν μια εστίαση σε τοπικές περιοχές.

Καλούνται λοιπόν σήμερα διεθνείς καλλιτέχνες να ενταχθούν στο εγχείρημα για να προτείνουν λύσεις σε αυτές τις προκλήσεις, μέσα από 21 καλλιτεχνικές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ που θα ενθαρρύνουν τους καλλιτέχνες να σταθούν κριτικά απέναντι στην τρέχουσα κατάσταση, να διερευνήσουν πέρα από τους υπάρχοντες περιορισμούς και να αναπλάσουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Ανακαλύψτε τις 21 προκλήσεις και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το κάλεσμα στο starts.eu.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ OPEN CALL

  • Το ποσό της κάθε υποτροφίας ανέρχεται στα 40.000€, στο οποίο περιλαμβάνονται το κόστος παραγωγής έρχου τέχνης ή πρωτοτύπου, η καλλιτεχνική αμοιβή, το κόστος μετακίνησης σε συμβεβλημένα Prototyping Parks, έξοδα μεταφοράς και διαμονής, ασφάλεια κ.λπ.
  • Σε όλη τη διάρκεια της υποτροφίας τους, οι καλλιτέχνες θα δικαιούνται πρόσβαση σε τοπικούς καλλιτεχνικούς χώρους, τεχνογνωσία και τεχνολογίες, κατόπιν ανάγκης και αιτήματός τους, καθώς και σε μια Τοπική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων που απαρτίζεται από υψηλού επιπέδου ειδικούς από τα πεδία της βιομηχανίας, των επιστημών, των τεχνών και δημόσιων φορέων.

TIMELINE

  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 21.11.21
  • Ανακοίνωση βραχείας λίστας καλλιτεχνών: 9.12.21
  • Ημερομηνίες κρίσεων: 13-19.01.22
  • Ανακοίνωση νικητών: 26.01.22
  • Υποτροφία: Φεβρουάριος –Αύγουστος 2022
  • Έκθεση & Διάχυση αποτελεσμάτων: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2022

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Για τους όρους συμμετοχής και αναλυτικές περιγραφές για κάθε υποτροφία μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να κάνετε αίτηση για το ανοιχτό κάλεσμα εδώ. Καταληκτική προθεσμία: 21 Νοεμβρίου 2021, 13:00 (CEST)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ S+T+ARTS

  • Snowball (συντονισμός, Βέλγιο), MAXXI Museum (Ιταλία), Art Hub Copenhagen (Δανία), STATE (Γερμανία), ΣΤΕΓΗ Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα), In4Art (Ολλανδία), MEET (Ιταλία), CCCB (Ισπανία), Ars Electronica (Αυστρία), SONY CSL Lab (Γαλλία), Kersnikova (Σλοβενία), CYENS Centre of Excellence (Κύπρος).

To "Repairing the Present" είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει λάβει χρηματοδότηση από τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τη χρηματοδοτική συμφωνία LC01641664.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε, επίσης, εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο