Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ReGeneration Academy 4Women in Tech | Project Management powered by Microsoft

Το ReGeneration Academy 4Women in Tech | Project Management powered by Microsoft είναι η πρώτη Ακαδημία για νέες γυναίκες που συνδέει την hands-on εκπαίδευση σε tech-related project management με θέσεις εργασίας σε περιζήτητους κλάδους τεχνολογίας!

Αποτελεί την 3η Ακαδημία του ReGeneration σε συνεργασία με τη Microsoft, στο πλαίσιο του DiGiYouth Initiative και έχει στόχο να ενδυναμώσει την νέα γενιά γυναικών επαγγελματιών της τεχνολογίας και να τις εφοδιάσει με τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας σε ένα κλάδο που μέχρι σήμερα υπο-εκπροσωπείται από το γυναικείο φύλο.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής (hands-on) εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σε Project Management και Agile Methodologies. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Microsoft, με training partner την Code.Hub και έχει διάρκεια 120 διδακτικές ώρες. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει προκαταρκτική εκπαίδευση με χρήση διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft (self-paced, 30 ώρες), στη συνέχεια 60 διδακτικές ώρες με εκπαιδευτές εντός ψηφιακής τάξης και τέλος post-training εξειδίκευση (self-paced, 30 ώρες), με χρήση διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft.

Οι συμμετέχουσες θα διδαχθούν πως να σχεδιάζουν, να παρακολουθούν και να καθοδηγούν projects που βασίζονται στην φιλοσοφία που ενέχει η μεθοδολογία Agile. Με την χρήση των εργαλείων της Microsoft (όπως το Azure Board), οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία πάνω σε Project και Product Μanagement και θα μελετήσουν real-life case studies. Η εκπαίδευση στοχεύει στην δημιουργία επαγγελματιών, οι οποίες ανταποκρίνονται στην ρευστότητα των αναγκών αντίστοιχων projects (Agile Projects) και κατανοούν τις βασικές Agile μεθοδολογίες, Scrum και Kanban.

Η εκπαίδευση αυτή στηρίζεται στην Τεχνολογία, στις έννοιες και την ανάγκη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των εταιρειών (Digital Transformation), στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον την εποχή της Ψηφιακής Οικονομίας (Digital Economy), ενώ ταυτόχρονα οι συμμετέχουσες εξοικειώνονται με τις πιο σύγχρονες λύσεις και εργαλεία διοίκησης.

Η εκπαίδευση ξεκινάει στις 22 Μαρτίου.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για απόφοιτες Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Πληροφορικής / Μηχανικών Yπολογιστών / Προγραμματισμού, Σχολών Μαθηματικών & Στατιστικής, Οικονομικών Σχολών και Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και νέες επαγγελματίες που, παρόλο που συνήθως έχουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία πάνω στο νέο Agile εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται. Ιδανικές υποψήφιες για την παρακολούθηση του προγράμματος θα είναι οι λάτρεις των νέων τεχνολογιών που αξιοποιούν οι σύγχρονες, καινοτόμες επιχειρήσεις, και επιθυμούν να εξερευνήσουν και να μάθουν τις αμέτρητες δυνατότητες των τεχνολογιών αυτών.

Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες να αποκτήσουν μια μοναδική πρακτική εμπειρία χρησιμοποιώντας προηγμένες υπηρεσίες, τεχνολογίες και πλατφόρμες αποκτώντας απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένους επιστήμονες που διαθέτουν hands-on γνώση στους ανωτέρω τομείς.

To Project Management έχει μεγάλο εύρος σε επαγγελματικές ευκαιρίες και εργασιακή αποκατάσταση, δεδομένης της μεγάλης ζήτησης στην αγορά εργασίας για επαγγελματίες με προσόντα που συνδυάζουν γνώσεις ICT και Management με πρακτική εφαρμογή στο σύγχρονο, κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πτυχιούχοι: Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για απόφοιτες Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Πληροφορικής / Μηχανικών υπολογιστών / Προγραμματισμού, Σχολών Μαθηματικών & Στατιστικής, Οικονομικών Σχολών και Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και νέες επαγγελματίες που, παρόλο που συνήθως έχουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και αυτοπεποίθηση για το εργασιακό περιβάλλον. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι απόφοιτοι ελληνικής ή αλλοδαπής σχολής (ΑΕΙ / ΤΕΙ / Κολλέγιο/IEK), σε μία από τις ακόλουθες ακαδημαϊκές κατευθύνσεις:

 • Πληροφορική, Επιστήμη Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών
 • Μηχανική Η/Υ
 • Προγραμματισμού
 • Μαθηματικών
 • Στατιστικής
 • Μηχανικών
 • Οικονομικών
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων

Νέες: Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία: Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές.

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες: Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σκοπός του προγράμματος είναι να προετοιμάσει ανταγωνιστικές και εξειδικευμένες επαγγελματίες σε Project Management και Leadership με γνώσεις και εξειδίκευση σε Agile μεθοδολογίες, προσφέροντας τους ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο και να τις εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια που θα τις καταστήσουν ανταγωνιστικές στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις διοίκησης σε τομείς όπως οι ακόλουθοι:

 • Πληροφορική & Τεχνολογία
 • Τηλεπικοινωνίες
 • Κατασκευές
 • Consulting Firms
 • Τεχνολογικές Startups

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο