Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα υποτροφιών του Ινστιτούτου McCain-McCain Global Leaders

Το McCain Institute, με έδρα την Ουάσινγκτον, διοργανώνει από το 2014 το πρόγραμμα McCain Global Leaders, με στόχο την υποστήριξη νέων με ηγετικό χαρακτήρα από όλο τον κόσμο, ώστε να αντιμετωπίσουν μελλοντικές διεθνείς προκλήσεις.

Για το 2023 το πρόγραμμα συνίσταται σε 25 υποτροφίες για νέους που δραστηριοποιούνται ενεργά υπέρ της προώθησης της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 μηνών, διεξάγεται δια ζώσης και διαδικτυακά και αναζητά υπότροφους που θα ενσαρκώνουν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, την «κληρονομιά» του Γερουσιαστή John McCain, «υπηρετώντας έναν σκοπό μεγαλύτερο από τον εαυτό τους».

Προβλέπονται τέσσερις θεματικές, μία για κάθε γεωγραφική περιφέρεια (Αμερική, Ευρώπη και Ευρασία, Αφρική, Ασία και Ωκεανία), καθώς και συγκεκριμένες χώρες-στόχοι εντός κάθε περιφέρειας. Στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια εκτός από τη χώρα μας, περιλαμβάνονται επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αρμενία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βόρεια Μακεδονία, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Γεωργία, το Κόσσοβο, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Ισπανία και η Σερβία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι 25-40 ετών, να έχουν εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών στη θεματική που επικεντρώνεται το πρόγραμμα στην περιφέρειά τους και να είναι προσηλωμένοι στην υπηρέτηση ενός σκοπού ευρύτερου των στενών προσωπικών τους επιδιώξεων. Στην επιλογή των υποτρόφων θα ληφθούν υπόψη χαρακτηριστικά διαφορετικότητας σε σχέση με το φύλο, την εθνότητα, την αναπηρία, τις πολιτικές απόψεις, την οικονομική κατάσταση και εκπαίδευση.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έχει οριστεί η 15η Ιανουαρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή υποψηφιότητας μπορεί κανείς να επισκεφθεί τους παρακάτω συνδέσμους στον ιστότοπο του McCain Institute.

McCain Global Leaders Application

Email: leadershipinitiatives@mccaininstitute.org

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο