Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Junior Professionals in Delegations 2021

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν θεσπίσει ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης υψηλού επιπέδου που δίνει την ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες από τα κράτη μέλη της ΕΕ να εργαστούν στις Αντιπροσωπείες της ΕΕ.

Κάθε 24 μήνες, η ΕΥΕΔ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Για την περίοδο 2019-2021, υπάρχουν ήδη 80 νέοι επαγγελματίες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορες Αντιπροσωπείες της ΕΕ.

Διάρκεια Πρακτικής Άσκησης: 12 μήνες, με δυνατότητα ανανέωσης άλλους 12 μήνες

Οι υποψήφιοι, για συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα, θα πρέπει:

  • να είναι υπήκοος κράτους μέλους της ΕΕ,
  • να κατέχουν τουλάχιστον πτυχίο πανεπιστημίου ισοδύναμο με το μεταπτυχιακό σε τομέα σχετικό με τις δραστηριότητες των Αντιπροσωπειών·
  • να έχουν άριστη γνώση Αγγλικών ή / και Γαλλικών. Η γνώση άλλων γλωσσών αποτελεί πλεονέκτημα.
  • να διαθέτουν μεγάλο ενδιαφέρον για εργασία σε Αντιπροσωπεία της ΕΕ
  • Η επαγγελματική εμπειρία, οι δραστηριότητες όπως ο εθελοντισμός ή οι δημοσιεύσεις, θεωρούνται σημαντικό πλεονέκτημα.

Οι νέοι επαγγελματίες μπορούν να εργαστούν σε μία από τις 143 αντιπροσωπείες της ΕΕ και μπορούν να αποσπαστούν, ανάλογα με τη φύση των καθηκόντων τους, στα:

Αριθμός θέσεων:

Η ΕΥΕΔ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσουν τουλάχιστον 54 θέσεις JPD (2 ανά κράτος μέλος) για την περίοδο 2021-2023:

  • 27 θέσεις στην ΕΥΕΔ και
  • 27 θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Υποβολή αιτήσεων:

Η διαδικασία υποβολής για τους υποψηφίους ελληνικής υπηκοότητας προβλέπει την αποστολή αιτήσεων, σε συγκεκριμένο Έντυπο, από μέρους των ενδιαφερομένων προς το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, στη συνέχεια, θα αποστείλει κατάλογο προεπιλογής υποψηφίων στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, για τα περαιτέρω.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες και τα διάφορα έντυπα θα βρείτε εδώ και εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο