Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρακτική Άσκηση στο Γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής εργάζεται για την προαγωγή της χρηστής διοίκησης σε επίπεδο ΕΕ. Ο Διαμεσολαβητής διερευνά αναφορές κακοδιοίκησης στο πλαίσιο των θεσμικών και λοιπών οργάνων της ΕΕ, ενώ προβαίνει επίσης σε προληπτική εξέταση ευρύτερων συστημικών ζητημάτων.

Το γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης σε πτυχιούχους πανεπιστημίου ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για τη δημόσια διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, για το πώς η διοίκηση της ΕΕ σχετίζεται με τους πολίτες.

Σκοπός της πρακτικής άσκησης είναι να δώσει σε νέους πτυχιούχους τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά το έργο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Τα καθήκοντα των ασκουμένων, ανάλογα με την κατεύθυνση της πρακτικής άσκησης που θα επιλέξουν, θα περιλαμβάνουν υποστήριξη για τη διερεύνηση καταγγελιών, συνδρομή στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνίας, συμμετοχή σε έργα ΤΠ ή στην έρευνα που σχετίζεται με το έργο του Διαμεσολαβητή. Οι ασκούμενοι εργάζονται υπό την άμεση εποπτεία μόνιμου ή άλλου υπαλλήλου του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, που συνήθως κατέχει θέση προϊσταμένου μονάδας ή ισοδύναμη.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση: υπήκοοι κράτους μέλους της ΕΕ ή χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, οι οποίοι διαθέτουν πτυχίο σπουδών διάρκειας τουλάχιστον 3 ετών σε έναν από τους κλάδους που προβλέπονται στην προκήρυξη της θέσης πρακτικής άσκησης.

Την τρέχουσα περίοδο το Γραφείο του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή δέχεται αιτήσεις για την εξής θέση:

Τόπος: Στρασβούργο

Διάρκεια: έως 12 μήνες

Αμειβόμενη θέση: Περίπου 1.750 ευρώ τον μήνα (+ 40 ευρώ για τα έξοδα σύνδεσης στο διαδίκτυο).

Ημερομηνίες έναρξης: Φεβρουάριο ή Μάρτιο του 2023

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 7 Νοεμβρίου 2022

Περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη θέση πρακτικής άσκησης θα βρείτε εδώ και εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο