Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και University College London (UCL)

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το University College London (UCL) που αφορά σε θέματα συμμετοχής φοιτητών σε πραγματικά έργα που υλοποιούνται από τη βιομηχανία, μέσω της εφαρμογής του UCL Industry Exchange Network (IXN) μοντέλου.

Η Συμφωνία αφορά στους τομείς της Πληροφορικής και των Νέων Μέσων και Τεχνολογιών και επικεντρώνεται στην αμφίδρομη δυνατότητα των φοιτητών του ΤΕΠΑΚ να συμμετέχουν σε και να αναπτύσσουν έργα για τη βιομηχανία και άλλους φορείς.­

Πιο συγκεκριμένα, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές θα μπορούν να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο σε έργα (projects) σχεδιασμού τεχνολογικών εφαρμογών που ενδιαφέρουν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το μοντέλο στοχεύει έτσι στην κατανόηση των φοιτητών καθώς και στην απόκτηση εμπειρίας μέσα από εξωτερικές συνεργασίες και πραγματικές διεπιστημονικές εφαρμογές, σε συνδυασμό με ένα αυστηρά δομημένο πρόγραμμα σπουδών.

Πρόκειται για μια σημαντική Συμφωνία με ένα εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων στην Ευρώπη και τον κόσμο. Το μοντέλο UCL IXN χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια σε πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, ως βάση βέλτιστης πρακτικής σε αυτόν τον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα διεξάγεται εντός καθορισμένου μεθοδολογικού πλαισίου και τα έργα (projects) που πραγματοποιούνται λαμβάνουν υπόψη τόσο τα ενδιαφέροντα των φοιτητών όσο και τις απαιτούμενες δεξιότητες για την ανάληψη και ολοκλήρωσή τους.

Με αυτό το τρόπο, δίδονται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σημαντικές ευκαιρίες να αποκτήσουν προσαρμοσμένη εμπειρία σε διάφορες περιοχές της βιομηχανίας, αυξάνοντας επίσης τις προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησής τους στη συνέχεια.

Το μοντέλο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών στο ΤΕΠΑΚ από τον Σεπτέμβριο 2021.

Δείτε εδώ όλα τα μεταπτυχιακά και εδώ τα προπτυχιακά προγράμματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο