Με τον σχεδιασμό νέου Διακρατικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence» εγκαινιάζεται η ακαδημαϊκή συνεργασία του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Σχολής Ικάρων Εκπαιδευτικά Νέα

Την Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021, υπεγράφη ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και του Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος - Σχολή Ικάρων για την προσφορά διακρατικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence».

Η συμφωνία, η οποία επισφραγίζει την ακαδημαϊκή συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων, υπεγράφη στην Αθήνα από τον Διοικητή της Σχολής Ικάρων, Υποπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Βασιλείου και τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Πέτρο Πασιαρδή για τον σχεδιασμό και την προσφορά, εξ αποστάσεως, Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών επιπέδου Μάστερ (“Joint” Master degree) με τίτλο «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence», το οποίο θα προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα. Στην αντιπροσωπεία του ΑΠΚΥ συμμετείχαν ο Καθηγητής Σταύρος Σταύρου, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, και ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, κ. Χριστόφορος Χριστοδουλίδης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις με Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό της Σχολής Ικάρων.

Το Νέο Κοινό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) «Ασφάλεια και Άμυνα/Security and Defence» σχεδιάζεται με τη στενή συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων και την αξιοποίηση της πλούσιας εμπειρίας τους σε θέματα άμυνας, ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας, και ιδιαίτερα, από πλευράς ΑΠΚΥ, του Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας και Τηλεπικοινωνιών, με επικεφαλής τον Καθηγητή Σταύρο Σταύρου. Το Πρόγραμμα διαρθρώνεται σε 3 εξάμηνα και αποτιμάται με ενενήντα (90) συνολικά μονάδες ECTS. Η έναρξη του Κοινού ΜΠΣ αναμένεται να γίνει με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων εγκρίσεων των αρμοδίων υπουργείων και ανεξάρτητων αρχών των δυο κρατών το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

---
Η ομάδα του eduguide.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο