Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ ταξιδεύουν στη σχολική τάξη και προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν στην πράξη ιδέες και έννοιες-σταθμούς από τον χώρο της τέχνης, της βιωσιμότητας και του δημόσιου χώρου.

Μέσα από σύντομες (40’) διαδικτυακές συναντήσεις για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουμε απλές, μικρής κλίμακας δραστηριότητες για τη σχολική τάξη και παρέχουμε εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούν να αξιοποιήσουν στην τάξη τους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Οι συναντήσεις και το εκπαιδευτικό υλικό παρέχονται δωρεάν χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα παρακάτω εργαστήρια είναι αυτοτελή και δεν πρόκειται για σειρά εργαστηρίων.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

«Η Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ στη Σχολική Τάξη: Ένα σχολείο για όλους - Ενημέρωση και εξοικείωση με τη διαφορετικότητα» για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση

Περιγραφή Σεμιναρίου

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 14% του πληθυσμού είναι άνθρωποι με αναπηρία. Η Παγκόσμια Έκθεση για την Αναπηρία αποκαλύπτει ότι η αρνητική στάση της κοινωνίας αποτελεί τον πιο επίμονο εχθρό για περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Στην Ελλάδα, μόνο το 15% των παιδιών με αναπηρία πηγαίνει στο σχολείο. Ο Σ.Κ.Ε.Π., εστιάζοντας στη σημασία και τον ρόλο του σχολείου, παρουσιάζει τα - εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων - Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία, με στόχο την ομαλή συνύπαρξη σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται.

Το διαδικτυακό εργαστήριο θα εστιάσει στη σημασία της ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας στο σχολικό πλαίσιο και στην προώθηση της προσβασιμότητας & συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, με στόχο τη δημιουργία ενός σχολείου για όλα τα παιδιά. Μέσα από προτεινόμενες βιωματικές δραστηριότητες, βιβλία, βίντεο και ταινίες, οι εκπαιδευτικοί θα έρθουν σε επαφή με μέσα τα οποία θα προωθούν τη συνύπαρξη, την ενσυναίσθηση και την αποδοχή.

Τετάρτη 06/04 | 18:30
Μέσω Zoom 

H συμμετοχή είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Εισηγητές: 
Ιλεάνα Βασδέκη: Διευθύντρια Στρατηγικής, Συντονισμού και Επικοινωνίας Σ.Κ.Ε.Π
Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας: Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ενσυναίσθησης - Σύμβουλος Προσβασιμότητας Σ.Κ.Ε.Π

«Η Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ στη Σχολική Τάξη: Κοινωνική Ενσυναίσθηση – Δημιουργία πλαισίου διαγενεακής συνεργασίας» για εκπαιδευτικούς Δημοτικού.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν πάνω από τα 80 ή 90 χρόνια. Πάνω από τα μισά σημερινά δεκάχρονα παιδιά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 χρόνια ζωής. Η μακροβιότητα είναι μια νέα πραγματικότητα, που όμως απαιτεί ατομική και κοινωνική προετοιμασία. Συχνά, υπάρχει μία αρνητική άποψη για τους ηλικιωμένους. Σε έναν κόσμο όπου οι ηλικιωμένοι θα πληθαίνουν, πρέπει να αρθούν κοινωνικά αναχώματα.

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών (Ε’ και Στ’ Δημοτικού) σχετικά με τις ανάγκες, τις δυνατότητες ή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, η δημιουργία ενός πλαισίου διαγενεακής συνεργασίας και συμβίωσης, καθώς και η καλλιέργεια ενσυναίσθησης σχετικά με τις ανάγκες των ηλικιωμένων και η άρση των ηλικιακών στερεοτύπων. Η γήρανση δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους. Η συνύπαρξη και η συνεργασία μεταξύ των γενεών αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχημένη διαχείριση των κοινωνικών προκλήσεων και ανισοτήτων που συνεπάγεται η δημογραφική γήρανση.

Τετάρτη 13/04 | 18:30
Μέσω Zoom 

H συμμετοχή είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Αλεξάνδρα Τραγάκη, Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας, Τμήμα Γεωγραφίας - Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Για ομαδικές κρατήσεις από γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολεία, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ηλεκτρονικά στο schools@snfcc.org

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Μάρτιος 2022

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Φεβρουάριος 2022

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Ιανουάριος 2022

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Δεκέμβριος 2021

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Νοέμβριος 2021

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Οκτώβριος 2021

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Μάιος 2021

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Απρίλιος 2021

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Μάρτιος 2021

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Φεβρουάριος 2021

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Ιανουάριος 2021

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Δεκέμβριος 2020

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς | Νοέμβριος 2020

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο