Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αναζητά νέους αστροναύτες

Για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αναζητά νέους αστροναύτες. Τα νέα μέλη θα συνεργαστούν με τους αστροναύτες της ESA, καθώς η Ευρώπη εισέρχεται σε μια νέα εποχή εξερεύνησης του διαστήματος.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για τη διαδικασία επιλογής αστροναυτών της ESA για το 2021, ενώ ενθαρρύνονται υποψήφιοι όλων των φύλων να υποβάλουν την αίτησή τους.

Πέραν της πρόσληψης νέων μελών στο σώμα αστροναυτών, η ESA εξέδωσε επίσης ανακοίνωση για κάλυψη θέσης σχετικά με τη μελέτη δυνατότητας υλοποίησης «Parastronaut», για επιλογή αστροναυτών οι οποίοι διαβιούν με συγκεκριμένες σωματικές αναπηρίες.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί παγκόσμια πρώτη στην προσπάθεια να αρχίσουν να εξαλείφονται τα εμπόδια για τα άτομα που διαβιούν με σωματικές αναπηρίες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ως επαγγελματίες σε μια διαστημική αποστολή.

«Η εκπροσώπηση όλων των τμημάτων της κοινωνίας μας αποτελεί έγνοια την οποία λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη», αναφέρει ο David Parker, Διευθυντής Ανθρώπινης και Ρομποτικής Εξερεύνησης της ESA. «Η ποικιλομορφία στην ESA δεν πρέπει να αφορά μόνο την καταγωγή, την ηλικία, το υπόβαθρο ή το φύλο των αστροναυτών μας, αλλά ενδεχομένως και τις σωματικές αναπηρίες. Για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα, παράλληλα με την πρόσληψη αστροναυτών, εγκαινιάζω το Parastronaut Feasibility Project - ένα καινοτόμο πρόγραμμα που ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να υλοποιηθεί».

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και για τις δύο θέσεις εργασίας διαρκεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 28 Μαΐου 2021 και όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέσω του ιστότοπου ESA Careers, εντός του συγκεκριμένου διαστήματος των οκτώ βδομάδων. Μετά από την προθεσμία αυτή, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής, αποτελούμενη από έξι στάδια. Οι υποψήφιοι που θα τα καταφέρουν αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους τον Οκτώβριο του 2022.

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις κενές θέσεις εργασίας, καθώς επίσης τη διαδικασία επιλογής αστροναυτών της ESA και την εκπαίδευση αστροναυτών, είναι διαθέσιμες εδώ

Πρόσθετες πληροφορίες 

Όλοι οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα ενθαρρύνονται να υποβάλλουν την αίτησή τους μέσω του ιστότοπου ESA Careers έως τις 28 Μαΐου 2021https://jobs.esa.int/

Επικοινωνία

Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις ή επιθυμείτε να πάρετε συνέντευξη, επικοινωνήστε με το media@esa.int.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο