Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Φοιτητής του ΕΛΜΕΠΑ σε πείραμα εκτόξευσης πυραύλου

Ο φοιτητής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Γιώργος Ψαλτάκης, βρέθηκε με ακόμη 23 φοιτητές στην Andoya, στον Αρκτικό Κύκλο, όπου συναρμολόγησαν, κατασκεύασαν και τελικά εκτόξευσαν έναν πειραματικό πύραυλο στο πλαίσιο του προγράμματος Fly a Rocket του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο νεαρός επιστήμονας μιλώντας στη δημοσιοφράφο Λίνα Γιάνναρου για την εμπειρία του πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Andoya μεταξύ άλλων λέει «Στο σημείο όπου βρισκόμασταν, το Βόρειο Σέλας είναι πολύ εμφανές. Είναι τα σωματίδια του Ήλιου που αντιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της Γης», και σημειώνει ότι «Είναι τρομερή εμπειρία να δίνουν σε φοιτητές ένα launch».

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το πλήρες άρθρο με τίτλο «Έλληνας φοιτητής σε πείραμα εκτόξευσης πυραύλου» της Λίνας Γιάνναρου στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο