Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ερευνητικές υποτροφίες στις Ελληνικές Σπουδές για νέους Ερευνητές και Ερευνήτριες σε Ελλάδα και Κύπρο από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στις ΗΠΑ

Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (CHS) προσφέρει υποτροφίες στις Ελληνικές Σπουδές για νέους Ερευνητές και Ερευνήτριες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ταυτότητα του προγράμματος και βασικές πληροφορίες:

 • Διοργάνωση: Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στις ΗΠΑ («CHS US»), υποστηριζόμενο από το ΚΕΣ
 • Ημερομηνίες διεξαγωγής: Ιούνιος 1, 2022–Μάιος 31, 2023 (ένα έτος)
 • Τοποθεσία: Ελλάδα, Κύπρος
 • Ανοικτό σε:  Μεταδιδακτορικούς ερευνητές και ερευνήτριες που έχουν ως βάση την Ελλάδα ή την Κύπρο (δύο θέσεις ανά έτος)
 • Συντονισμός προγράμματος: Lanah Koelle (CHS US, fellowships@chs.harvard.edu), Ευάγγελος Κατσαρέλης (ΚΕΣ, ekatsarelis@chs.harvard.edu)
 • Διεξάγεται: Ετησίως
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1η Νοεμβρίου 2021

Σχετικά με το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει να υποστηρίξει ερευνητές/τριες των οποίων το έργο απαιτεί συνεχή επιτόπια πρόσβαση σε υλικό (π.χ. αρχεία, τεχνουργήματα, αρχαιολογικούς χώρους) και να ενθαρρύνει την έρευνα υψηλής ποιότητας σε θέματα που σχετίζονται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Οι ερευνητικές υποτροφίες προσφέρονται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, DC (CHS US) και υποστηρίζονται διοικητικά και λογιστικά από το ΚΕΣ.

Παροχές για τους/τις ερευνητές/τριες υποτρόφους 

 • Οι ερευνητές/τριες υπότροφοι διορίζονται για ένα χρόνο ξεκινώντας την 1η Ιουνίου και λαμβάνουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Πανεπιστημίου Harvard κατά τη διάρκεια της ερευνητικής τους υποτροφίας.
 • Ανάλογα με τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές/τριες που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία του ΚΕΣ στο Ναύπλιο, για έως 5 ημέρες, και του Κέντρου στην Ουάσιγκτον, DC, για έως και 10 ημέρες.
 • Το βραβείο υποτροφίας περιλαμβάνει ένα ποσό ύψους 12.000$, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια του ερευνητή/της ερευνήτριας υποτρόφου για να στηρίξει την έρευνά του/της και την εκτέλεση του έργου. Επιπλέον, το CHS US καλύπτει τα έξοδα ταξιδιού για την επίσκεψη κάθε ερευνητή/τριας υποτρόφου στο Ναύπλιο και στην Ουάσιγκτον, DC.

Προϋποθέσεις συμμετοχής 

Προαπαιτούμενα για τις ερευνητικές υποτροφίες είναι:

 • Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος. Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να έχουν παρουσιάσει τη διατριβή τους πριν από την 1η Ιουλίου 2021.
 • Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να είναι πολίτες ή μόνιμοι/ες κάτοικοι Ελλάδας ή Κύπρου.

Οι υποψήφιοι/ες δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε άλλα προγράμματα ερευνητικών υποτροφιών του CHS US, όπως το Πρόγραμμα Ερευνητικών Υποτροφιών στις Ελληνικές Σπουδές στην Ουάσιγκτον, DC, κατά τον ίδιο κύκλο αιτήσεων.

Επισκεφθείτε την κεντρική σελίδα του προγράμματος του CHS US (στα αγγλικά) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης και τα κριτήρια επιλογής για τις υποτροφίες.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο