Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΕΛ/ΛΑΚ: Κάλεσμα σε φοιτητές και νέους προγραμματιστές για συμμετοχή στο Google Summer of Code 2022

Στο Google Summer of Code (GSoC) μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές  που έχουν γνώσεις προγραμματισμού και νέοι προγραμματιστές και οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν σε έργα ανοιχτού λογισμικού. Όσοι θα επιλεγούν θα εργαστούν για 3 μήνες το καλοκαίρι στο έργο ανοιχτού λογισμικού που θα επιλέξουν να συνεισφέρουν και θα χρηματοδοτηθούν με 3600$ μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Το GSoC, παρέχει χρηματοδότηση σε φοιτητές και νέους προγραμματιστές για να συνεισφέρουν με κώδικα σε έργα ελεύθερου λογισμικού. Υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2005 που ξεκίνησε έχουν συμμετάσχει σε αυτό περισσότεροι από 18.000 φοιτητές από 112 χώρες με αποτέλεσμα να παραχθούν περισσότερες από 33.000.000 γραμμές κώδικα για 746 οργανισμούς ανοιχτού λογισμικού.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει με 12 προτάσεις έργων ανοιχτού κώδικα και καλεί όσους επιθυμούν να συμβάλλουν σε ένα από τα  έργα, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2022 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους.  

Αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα που προτείνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και τις προαπαιτούμενες γνώσεις προγραμματισμού που απαιτούνται μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι φοιτητές και νέοι προγραμματιστές μπορούν να υποβάλουν επίσημα τις προτάσεις τους μέσω της κεντρικής σελίδας του Google Summer of Code,  από τις 4 έως τις 19 Απριλίου 2022, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο GSOC 2022, στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, μπορούν να στείλουν από σήμερα τις ερωτήσεις τους και να επικοινωνήσουν με τους μέντορες των έργων, μέσω της λίστας εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2022, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων, δείτε εδώ.

Πηγή: ΕΕΛΛΑΚ

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο