Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Εκδήλωση για τον Ψηφιακό Μηχανισμό Διασύνδεσης του Rebrain Greece

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Πέμπτη 22 Απριλίου, θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και ΕΚΤ.

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του Μηχανισμού Διασύνδεσης Επιστημόνων, Ερευνητών και Εμπειρογνωμόνων του εξωτερικού με επιχειρήσεις στην Ελλάδα, μέσω του Rebrain Greece. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία θα χαιρετήσει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Η Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως συντονιστής της πρωτοβουλίας Rebrain Greece έχει ολοκληρώσει τον σχεδιασμό μίας καινοτόμου πλατφόρμας διασύνδεσης Ελλήνων Επιστημόνων του εξωτερικού με επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Rebrain Greece αποκτά πλέον online μηχανισμό διασύνδεσης επιστημόνων-εργαζομένων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ειδικότερα, η λειτουργική επέκταση του Rebrain Greece αφορά την εφαρμογή ενός υποσυστήματος διάγνωσης αναγκών, προσφοράς εργασίας και δημοσιοποίησης ευκαιριών συνεργασίας, με βασικό στόχο τη δυνατότητα δομημένης ενημέρωσης για ανάγκες συγκεκριμένων προσόντων, κάλυψης αναγκών και αναζήτησης υπηρεσιών σε ορισμένους κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων σε σχέση με προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες.

Η παρουσίαση του Μηχανισμού Διασύνδεσης θα λάβει χώρα την Πέμπτη 22 Απριλίου στη 13:00 μ.μ. διαδικτυακά και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ψηφιακή πλατφόρμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσία διακεκριμένων ομιλητών, εκπροσώπων επιχειρήσεων και Ελλήνων του Εξωτερικού. Η συγκεκριμένη δράση ακολουθείται και από σημαντικά οικονομικά κίνητρα για επιχειρήσεις που ενταχθούν στο πρόγραμμα και θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση. Μπορείτε να εγγραφείτε για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ

Το ΕΚΤ θα εκπροσωπήσει η Διευθύντρια Δρ Εύη Σαχίνη η οποία θα υπογράψει και το Σύμφωνο Συνεργασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας που υλοποιεί ο οργανισμός από το 2017. 

Πρώτος στρατηγικός στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη, ενίσχυση και επέκταση, ποικιλοτρόπως, ενός επίσημου υπερεθνικού οικοσυστήματος μεταξύ του επιχειρηματικού δικτύου στην Ελλάδα και της γνώσης, ικανότητας, καινοτομίας, και εμπειρίας που έχει σωρευτεί σε όλους του Έλληνες Επιστήμονες-Εμπειρογνώμονες-Ερευνητές (Ε.Ε.Ε.) που διαμένουν κυρίως σε χώρες του εξωτερικού ή της Ελλάδας. Δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη επίσημων συνεργασιών και η δημιουργία θέσεων εργασίας και συνεργιών των δύο μερών (Ε.Ε.Ε. και Επιχειρήσεις) σε επίπεδο εργασίας, έρευνας, εκπαίδευσης και σχεδιασμού καινοτόμων προγραμμάτων για την αγορά εργασίας και κάθε σχετική με αυτό ενέργεια, όπως προκύπτει από τη συνεργασία των δύο πρωτοβουλιών -Rebrain Greece και Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας- τους επιμέρους στόχους τους και δράσεις.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ.

Σχετικά με την πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας"

Από την εκκίνησή της, το 2017, έως σήμερα η Πρωτοβουλία "Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας" λειτουργεί ως κόμβος δικτύωσης μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων, επιχειρηματιών και επαγγελματιών του εξωτερικού με τους Έλληνες που διαμένουν στην Ελλάδα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη συνεργασιών και στην ανάδειξη ευκαιριών. Στόχος της πρωτοβουλίας, που υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι η αλληλοϋποστήριξη των μελών του δικτύου της, σε επιστημονικό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό επίπεδο, ώστε να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην ανάπτυξη της χώρας.

Πηγή: ΕΚΤ

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο