Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Έδρα Jean Monnet - ΑΠΘ: Θερινό Σχολείο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μετανάστευση

Η Έδρα Jean Monnet «Τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης: δημοκρατία, θεσμοί και πολιτικές» (“Τhe Fundamentals of European integration: Democracy, Institutions and Policies”) στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οργανώνει υβριδικό διεθνές θερινό σχολείο με θέμα «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η μετανάστευση».

Το τριήμερο θερινό σχολείο θα λάβει χώρα στη Σχολή του Αριστοτέλους (εδώ ) στην Νάουσα, από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021. Θα μεταδοθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Η Γλώσσας του Θερινου Σχολείου είναι στην αγγλική γλώσσα

Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι να εξετάσει σε βάθος  τις  καταστάσεις  των μεταναστευτικών ροών προς την ΕΕ και τον ρόλο της ΕΕ στη διαδικασία αυτή.

Το Θερινό Σχολείο θα περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες και ομάδες εργασίας για τους ακόλουθους θεματικούς τομείς:

  • Οι προκλήσεις της μετανάστευσης στην  Ευρώπη: οικονομία, αλληλεγγύη και δικαιώματα
  • Πολιτικές ασύλου της ΕΕ και διαχείριση των εξωτερικών συνόρων:  πολιτικές  και νομικές  επιπτώσεις
  • Νόμιμη μετανάστευση και ένταξη

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί υβριδικά: οι συμμετέχοντες μπορούν να  παραστούν αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά. Η συμμετοχή αυτοπροσώπως (στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής του Αριστοτέλους στην πόλη της Νάουσας) θα έχει μέγιστο αριθμό 40 συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες που θα παρευρεθούν αυτοπροσώπως θα πρέπει να συνεισφέρουν τέλος εγγραφής 50 ευρώ, το οποίο καλύπτει διατροφή και διαμονή (2 διανυκτερεύσεις). Η συμμετοχή διαδικτυακά είναι δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν πριν από την 10η Αυγούστου 2021 συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα εγγραφής εδώ που μπορούν να βρουν και στον ιστότοπο της Έδρας https://eudem.polsci.auth.gr
 
Για τυχόν ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: eudem@polsci.auth.gr ή στο ipapageo@polsci.auth.gr.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο