Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν webinar για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου RAN από την Ομάδα TALOS Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «RAN» (Raising Awareness about Natural Disasters), τη Τετάρτη 10/2 και ώρα 17:00 μμ (ώρα Ελλάδος), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η ομάδα TALOS, διοργανώνoυν δωρεάν εξ’ αποστάσεως εργαστήριο επιμόρφωσης (webinar) εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναφορικά με τη σχεδίαση και δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών με τη γλώσσα Scratch.

Σκοπός της επιμόρφωσης είναι η γνωριμία και βιωματική εμπειρία των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών, με το περιβάλλον, τις διαδικασίες προγραμματισμού κα τις εκπαιδευτικές της δυνατότητές της γλώσσας Scratch έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους σε σχετικό διαγωνισμό που θα υλοποιηθεί πάλι στο πλαίσιο του ίδιου έργου. Το webinar υλοποιείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και για το λόγο αυτό θα λάβει χώρα στην Αγγλική γλώσσα και θα υποστηριχθεί πλήρως από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έμπειρους μέντορες. Κατόπιν επιτυχούς παρακολούθησης, θα χορηγηθεί σχετικό πιστοποιητικό συμμετοχής. 

Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες οπότε θα χρειαστεί προεγγραφή στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα: εδώ.

Για διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες, μπορουν να απευθύνονται στο τηλ. 6944965406 (Δρ. Σπύρος Κούριας).

Πληροφορίες για το έργο RAN και τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιό του, βρίσκονται στην ιστοσελίδα: https://ranproject.eu

Το έργο RAN το οποίο χρηματοδοτείται από τη δράση Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2019-2021), στοχεύει στην Ευρωπαϊκή εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της, προωθώντας πρακτικές και εργαλεία που αφορούν την εξοικείωση παιδιών Δημοτικού με την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (Φωτιές, Σεισμοί, Πλημμύρες, Θύελλες). Αυτό επιδιώκεται μέσα από την ανάπτυξη και πρακτική εφαρμογή σχετικών διαθεματικών σεναρίων αλλά και μέσω της ανάπτυξης ενός παιχνιδιού Σοβαρού Σκοπού με αντικείμενο τη γνωριμία με μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων. Για την υλοποίησή του συνεργάζονται το Γραφείο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η ομάδα TALOS (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), καθώς και οι οργανισμοί: Ελληνογερμανική Αγωγή (Ελλάδα), CIVIC (U.K.), NUCLIO (Ιταλία) και FyG Consultores (Ισπανία). Επιστημονικά υπεύθυνη του έργου είναι η Αντιπρύτανις Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Aν. Καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο