Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διιδρυματικό ΠΜΣ στην "Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων" από το ΠΑΔΑ και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Παιδαγωγική μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων», προϊόν γόνιμης συνεργασίας των Τμημάτων «Βιοϊατρικών  Επιστημών» και «Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του «Παιδαγωγικού Τμήματος» της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας για τη συμμετοχή τους στο ΔΠΜΣ, με έναρξη μαθημάτων το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 (Μάρτιος 2022), το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ).

Το ΔΠΜΣ προσφέρει δυνατότητα επιλογής μίας εκ των τριών (3) ειδικεύσεων σπουδών:

 1. Ειδίκευση Προσχολικής Αγωγής,
 2. Ειδίκευση Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
 3. Ειδίκευση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης.

Σκοπός του ΔΠΜΣ, το οποίο χαρακτηρίζεται από διεπιστημονικότητα, είναι η μετεκπαίδευση στην  Παιδαγωγική Επιστήμη, με παράλληλη αξιοποίηση τόσο των Νέων Τεχνολογιών όσο και προσεγγίσεων από  το πεδίο των Βιοϊατρικών Επιστημών. Είναι εναρμονισμένο με το πλαίσιο των πλέον σύγχρονων παιδαγωγικών  τεχνικών και μεθόδων διδασκαλίας και καλύπτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, γενικής και ειδικής αγωγής. Απευθύνεται στον εκπαιδευτικό αλλά και σε οποιονδήποτε πτυχιούχο δραστηριοποιείται ή ενδιαφέρεται να  δραστηριοποιηθεί στο χώρο της εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής και της αγωγής παιδιών προσχολικής ηλικίας,  καθώς εξασφαλίζει στους αποφοίτους του Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια Οι σπουδές στην ειδίκευση «Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης» του ΔΠΜΣ έχουν διαπιστωμένη συνάφεια με το αντικείμενο της Ειδικής  Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 

 • Είναι διετές, διαρθρωμένο σε τέσσερα (4) εξάμηνα, και εξασφαλίζει 120 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).
 • Η αποφοίτηση από την ειδίκευση «Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης» εξασφαλίζει όλα τα προνόμια ενός  μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ένταξη στους κύριους πίνακες  εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής - ΦΕΚ 1812/τ. Β΄/29-04-2021). 
 • Ως μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής, παρέχει Παιδαγωγική και Διδακτική  Επάρκεια (ΦΕΚ 3784/τ. Β’/14- 10-2019). 
 • Τα μαθήματα διεξάγονται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο. 
 • Δυνατότητα και εξ αποστάσεως παρακολούθησης, μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
 • Περιλαμβάνει Πρακτική Άσκηση, στοχεύοντας στην εφαρμογή των γνώσεων και δεξιοτήτων σε πραγματικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.  
 • Εξασφαλίζει τον ανώτατο αριθμό μορίων στο νέο Σύστημα Διορισμών Εκπαιδευτικών (20) και στη μοριοδότηση υποψηφίων στελεχών εκπαίδευσης (4). 
 • Παρέχει βεβαίωση για την επάρκεια γνώσης χειρισμού Η/Υ, αναγνωρίσιμη από το ΑΣΕΠ

Έναρξη νέου κύκλου σπουδών: Μάρτιος 2022

Πρόσκληση Υποβολής Υποψηφιοτήτων: έως 30 Ιανουαρίου 2022

Ιστοσελίδα ΔΠΜΣ: https://edutech.uniwa.gr
Τηλέφωνο: 210-5385373
e-mail: secedutech@uniwa.gr 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο