Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Η Εξωτερική Δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Έχετε ιδέες για το πως θα θέλατε να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο μέλλον, αλλά δεν ξέρετε πως  να τις εκφράσετε; 

Τώρα, έχετε την ευκαιρία να κάνετε τη φωνή σας να ακουστεί! 

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, ως CoFE Hub, και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αριάν Κοντέλλη του  Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), σας προσκαλεί σε ένα  συμμετοχικό εργαστήριο με θέμα: 

«Η Εξωτερική Δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον». 

Φοιτητές/ριες που σπουδάζουν στην Αττική θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για το  πως θα ήθελαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως δρώντα στο διεθνές περιβάλλον, να καταθέσουν τις ιδέες τους  για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, αλλά και να ακούσουν τις απόψεις των συμφοιτητών/ριων τους! 

Ο Σπύρος Μπλαβούκος, Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αριάν Κοντέλλη στο ΕΛΙΑΜΕΠ, και  Αν. Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα αναλάβει το ρόλο του επιστημονικού  υπεύθυνου της συζήτησης αυτής. 

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 και ώρα 11:00-13:30, μέσω της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ZOOM».

Για να δηλώσετε συμμετοχή*, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22 Ιουλίου 2021

Λίγα λόγια για τη δομή της δράσης: 

Ο διάλογος θα διεξαχθεί με τη μορφή του συμμετοχικού εργαστηρίου (participatory workshop). Αυτό  σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες/ουσες είναι και οι καλεσμένοι! Οι συμμετέχοντες/ουσες θα συζητήσουν  σε ομάδες επιμέρους θεματικές για το πως θα ήθελαν να δουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δρα στο  εξωτερικό της περιβάλλον. Για απορίες ή διευκρινήσεις, ο κ Μπλαβούκος θα είναι διαθέσιμος, αλλά οι  ιδέες θα είναι αποκλειστικά προϊόν της ομάδας. Θα διαμορφώσουν προτάσεις και έπειτα η κάθε ομάδα  θα τις παρουσιάσει στις υπόλοιπες σε ένα κοινό διαδικτυακό δωμάτιο. 

Η οργανωτική ομάδα θα τις καταγράψει και μετά το πέρας των συζητήσεων, οι προτάσεις και οι ιδέες  των συμμετεχόντων/ουσων θα ανέβουν στην ειδικά σχεδιασμένη για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της  Ευρώπης πλατφόρμα: εδώ και θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ Ευρωπαϊκό  κοινό! 

Μην ξεχνάτε! Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις και η κάθε άποψη έχει την αξία της για να  συνδιαμορφώσει την Ευρώπη του μέλλοντος! 

Για απορίες ή διευκρινήσεις, επικοινωνήστε με την κα Τζίνα Αποστολάκη, στέλνοντας e-mail στο: europe.direct@eliamep.gr ή καλέστε στο: 210 72 57 110. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, πάτησε εδώ.  

* Με την εγγραφή σας, συναινείτε στην λήψη φωτογραφιών από την οργανωτική ομάδα και την ανάρτησή τους στα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής. Το ΕΛΙΑΜΕΠ ακολουθεί διαδικασίες που είναι εναρμονισμένες με  τη νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΓΚΠΔ 679/2016), την οποία το προσωπικό του ΕΛΙΑΜΕΠ  τηρεί αυστηρά κατά τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο