Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διαγωνισμός Μηχανικής EBEC – BEST Thessaloniki

Για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, φέτος, διοργανώνεται από το BEST Thessaloniki στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός μηχανικής EBEC.

Το EBEC (European BEST Engineering Competition) δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους, να συνεργαστούν αρμονικά και αν προκριθούν να συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού.

Team Design

Σε αυτή την κατηγορία οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλύσουν ένα τεχνικό πρόβλημα με τη δημιουργία μιας κατασκευής από απλά υλικά μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Η κατασκευή αυτή πρέπει να εκτελεί απαραίτητες ενέργειες ή/και να έχει συγκεκριμένες ιδιότητες και προδιαγραφές. Κάθε ομάδα παρουσιάζει το αποτέλεσμα της προσπάθειας της στην επιτροπή αξιολόγησης, που αποτελείται από σχετικούς με το θέμα καθηγητές και την ομάδα διαμόρφωσης των θεμάτων, η οποία αναδεικνύει τον νικητή.

Case Study

Οι διαγωνιζόμενοι αυτής της κατηγορίας καλούνται να επιλύσουν ένα θεωρητικό επιχειρησιακό πρόβλημα, μέσω της ανάπτυξης υποθετικών λύσεων, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που παρέχονται στους συμμετέχοντες κατά την έναρξη του διαγωνισμού. Η ανάδειξη των νικητών γίνεται μέσω της παρουσίασης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων σε επιτροπή, που αποτελείται από σχετικούς με το θέμα καθηγητές και την ομάδα διαμόρφωσης των θεμάτων.

Το EBEC είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μηχανικής στην Ευρώπη και διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές σε 34 χώρες, 85 εκπαιδευτικά ιδρύματα και συγκεντρώνοντας πάνω από 6500 συμμετέχοντες.

Η δομή του διαγωνισμού χωρίζεται σε τρία επίπεδα (τοπικό, εθνικό/περιφερειακό, πανευρωπαϊκό), στα οποία συμμετέχουν ομάδες αποτελούμενες από τέσσερα άτομα. Οι νικήτριες ομάδες των τοπικών επιπέδων προκρίνονται στον εθνικό και στη συνέχεια στον πανευρωπαϊκό γύρο αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν 5 τοπικοί γύροι σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα και Χανιά, και Ξάνθη όπου υπάρχουν τοπικές ομάδες του BEST. Στις 17 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί το Team Design και στις 18 το Case Study! Ο εθνικός γύρος θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Αθήνα, με τον πανευρωπαϊκό, τελικό γύρο να συμβαίνει στο Ζάγκρεμπ.

Δήλωση Συμμετοχής (Αιτήσεις μέχρι 8 Δεκεμβρίου)

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο