Διαδικτυακή παρουσίαση ΜΠΣ "Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού" Εκπαιδευτικά Νέα

Το καινοτόμο και μοναδικό στον ελληνόφωνο χώρο στα πεδία που πραγματεύεται Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» παρουσιάζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) σε ανοικτή διαδικτυακή εκδήλωση, τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021. Η διαδικτυακή παρουσίαση θα αρχίσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί ζωντανά, μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, στον σύνδεσμο τηλεπαρακολούθησης https://bit.ly/3y1WtGy.

Εισαγωγή στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα και στα κύρια γνωστικά του αντικείμενα θα κάνει ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, Δρ. Θεόδωρος Γραμματάς, Ομότιμος Καθηγητής Θεατρολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Επιμέρους θεματικές ενότητες και τα καινοτόμα στοιχεία του Προγράμματος θα παρουσιάσουν στο κοινό τα μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας Βάϊος Λιαπής, Καθηγητής του Αρχαίου Θεάτρου και της Πρόσληψής του στο ΑΠΚΥ και Κλειώ Φανουράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Θεατρολογίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, σκηνοθέτις κινηματογράφου και θεάτρου και δραματουργός.

Στόχος του Μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η συστηματική διερεύνηση όψεων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών εικόνας, ήχου και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και η δημιουργική αξιοποίηση διαθεματικών περιβαλλόντων μάθησης, που φέρνουν σε επαφή τους εκπαιδευόμενους με σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης δια του θεάτρου και των Τ.Π.Ε. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, τον μορφο-παιδευτικό ρόλο, που διαδραματίζει το θέατρο στην εκπαίδευση, και την έννοια «ψηφιακό δράμα», αλλά και να εξελιχθούν ως εκπαιδευτικοί ή επαγγελματίες σε οργανισμούς και δομές παιδείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, πιστώνεται με 90 μονάδες ECTS και μπορεί να ολοκληρωθεί σε πλήρη φοίτηση –αποκλειστικά εξ αποστάσεως– σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού», όπως όλα τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του ΑΠΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, δέχεται αιτήσεις εισδοχής ως τις 25 Μαΐου 2021. Οι αιτήσεις υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω του ιστοχώρου του ΑΠΚΥ στο www.ouc.ac.cy.

---
Η ομάδα του eduguide.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο