Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διαδικτυακά Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Οι Προτεραιότητες για την Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής προγραμματίζει τη διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα της Διάσκεψης, να μάθουν πως να αναρτούν τις ιδέες και τις δράσεις τους, αλλά και να εκπαιδευτούν στο ρόλο του facilitator για συμμετοχικές συζητήσεις στο πλαίσιο της Διάσκεψης. Επίσης, θα εξασκηθούν πρακτικά στη διαδικασία διοργάνωσης συμμετοχικών συζητήσεων, με τη συμμετοχή τους σε world café με θέμα το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα συζητήσουν για την εκπαιδευτική πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, πως οραματίζονται την Ευρωπαϊκή εκπαίδευση στο μέλλον και τι βήματα θα πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 17:00-19:00, μέσω της ηλεκτρονική πλατφόρμα «Zoom», με την ακόλουθη διάρθρωση:

  • Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Τι διακυβεύεται και γιατί μας αφορά;

ΕισήγησηΣπύρος ΜπλαβούκοςΚύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αριάν Κοντέλλη, ΕΛΙΑΜΕΠ και Αναπληρωτής Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εισαγωγή στη διαδικτυακή πλατφόρμα για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και το ρόλο του facilitator

Πρώτο Μέρος: Παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και εξάσκηση στην ανάρτηση ιδεών, προτάσεων και εκδηλώσεων.

Δεύτερο Μέρος: Εκπαίδευση στις βασικές λειτουργίες και δεξιότητες του facilitator για τις δράσεις της Διάσκεψης.

ΕισήγησηΟδυσσέας ΒελέντζαςBEcon, MSc in Organizational Behavior.

  • Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Συμμετοχή σε συμμετοχικό σεμινάριο με θέμα: «Οι Προτεραιότητες για την Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο στόχος αυτής της δράσης είναι διπλός: αρχικά, να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες/ουσες καθηγητές/ριες με την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διάσκεψης και κατά δεύτερον, να εκπαιδευτούν στις δράσεις της, έτσι ώστε να διοργανώσουν παρόμοιες δραστηριότητες στα σχολεία τους.

Γλώσσα εργασίας:  Ελληνική

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης για όσους/ες παρακολουθήσουν και τα δύο σεμινάρια.

Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής: Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρείτε εδώ.

 Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες και Αιτήσεις συμμετοχής:

Τζίνα Αποστολάκη, e-mail: europe.direct@eliamep.gr, τηλ. 210 7257 110, Fax: 210 7257 114

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο