Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το ΑΠΚΥ υποστηρίζει επιμορφωτικές δράσεις για τους εκπαιδευτικούς σε θέματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας, μάθησης και αξιολόγησης

Μία ιδιαίτερα επιτυχημένη διαδικτυακή επιμόρφωση με θέμα «Εξ αποστάσεως Διδασκαλία, Μάθηση και Αξιολόγηση» πραγματοποίησαν οι Λειτουργοί του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), Δρ. Άντρη Αβρααμίδου και Στέλλα Λάμπη. Το σεμινάριο διοργάνωσε στις 5 Φεβρουαρίου 2021 η «ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία» με στόχο την επιστημονική ενημέρωση για τις νέες τεχνολογίες και τις εξ αποστάσεως πρακτικές στην εκπαίδευση, οι οποίες εισήχθησαν ξαφνικά και μετατράπηκαν σε απολύτως αναγκαίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς λόγω της πανδημίας.

Το σεμινάριο δομήθηκε σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το πρώτο περιλάμβανε την κεντρική ομιλία από τη Δρα Α. Αβρααμίδου με θέμα «Εξ αποστάσεως διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση» και στο δεύτερο διεξήχθησαν δύο Παράλληλα Εργαστήρια:

α) «Προωθώντας τη διάδραση και την ενεργό συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση» με εισηγήτρια τη Δρα Α. Αβρααμίδου και
β) «Δημιουργώντας βιντεοδιαλέξεις για εξ αποστάσεως μαθήματα», το οποίο παρουσίασε η Σ. Λάμπη.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στάθηκε αρωγός σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο για την εφαρμογή μεθόδων ψηφιακής διδασκαλίας σε επίπεδο επιστημονικό, αλλά και σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Η συμβολή του προκύπτει, επειδή αφενός ως τριτοβάθμιο Ίδρυμα επιδιώκει να συμβάλει στις επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών και στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αφετέρου αποτελεί το μοναδικό πανεπιστήμιο της χώρας που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως και έχει αποκτήσει για αυτό σημαντική εξειδίκευση και τεχνογνωσία στην αποτελεσματική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στις εκπαιδευτικές διεργασίες. 

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η εγγραφή περισσότερων των 1000 ενδιαφερομένων και η τελική συμμετοχή και επιμόρφωση περισσότερων των 700 εκπαιδευτικών. Οι αριθμοί καταδεικνύουν τη διάθεση των εκπαιδευτικών να εξελίξουν τις διδακτικές τους μεθόδους, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και των μαθητών, να αποκτήσουν νέα εφόδια και να προετοιμαστούν για τη μετάβαση στην ψηφιακή εκπαίδευση. Το ΑΠΚΥ, ως δημόσιο Πανεπιστήμιο, είναι έτοιμο και πρόθυμο να συμπράξει και να υποστηρίξει κάθε τους προσπάθεια.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο