Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard για συμμετοχή σε Διεθνές Συμπόσιο στην Oυάσιγκτον

To Harvard University's Center for Hellenic Studies των ΗΠΑ, προσφέρει έξι (6) υποτροφίες σε άριστους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και υποψήφιους διδάκτορες Ελληνικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων  για τη συμμετοχή τους 9ο Διεθνές Συμπόσιο Επιστημόνων με θέμα "Αθλητισμός, Εκπαίδευση και ο δρόμος προς την Ολυμπία" στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, στο διάστημα από 15 ως 19 Ιουνίου 2020.

Το 9ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο της σειράς συμποσίων «Αθλητισμός, Κοινωνία και Πολιτισμός» διοργανώνεται στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου, 2020 από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ουάσιγκτον σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ), και με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard. Όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές, το Συμπόσιο προσκαλεί και φιλοξενεί μελετητές από όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει φοιτητές και καθηγητές από Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Στο πλαίσιο του διεθνούς επιστημονικού διαλόγου για τον αθλητισμό, την κοινωνία και την πολιτική, το Συμπόσιο IOA / CHS 2020 εξετάζει την πολύπλευρη σχέση μεταξύ αθλητισμού και παιδαγωγικής. Εξετάζοντας το θέμα "Athletics, Education, and the Road to Olympia", η φετινή συνάντηση στην Ουάσιγκτον θα συμβάλλει στον διεθνή διάλογο για τη διαλεκτική σχέση μεταξύ των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η υποτροφία καλύπτει: τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή (σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια) και γεύμα στις εγκαταστάσεις της CHS Ουάσινγκτον.

Μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από τα παρακάτω τμήματα των Πανεπιστημίων Ελλάδας και Κύπρου: https://chs.harvard.edu/CHS/article/display/6925

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, τα μεσάνυχτα (ώρα Ανατολικής Ευρώπης) στην ιστοσελίδα https://wp.chs.harvard.edu/chs-forms/application-ssc-symposium-usa/. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου για να καθορίσουν ημερομηνία συνέντευξης (μέσω τηλεδιάσκεψης) στην ακαδημαϊκή επιτροπή του Συμποσίου. Οι τελικοί επιλεγέντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του συμποσίου https://chs.harvard.edu/ioa-chs-symposium

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο