Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες από τα κληροδοτήματα του ΑΠΘ για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Από το Τμήμα Κληροδοτημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προκηρύσσονται οι παρακάτω υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι υποτροφίες αφορούν φοιτητές ή απόφοιτους του ΑΠΘ. Περισσότερες πληροφορίες για την κάθε υποτροφία μπορείτε να δείτε από τα σχετικά links.

Για προπτυχιακές σπουδές:

ΑΠΘ - Κληροδότημα Γεωργίου Βάρκα: Δέκα (10) υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες όλων των Τμημάτων των Σχολών του Α.Π.Θ. (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Αμύντα Κωνσταντινίδη: Μία (1) υποτροφία σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Τηλέμαχου Τζιβόγλου: Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης πέντε (5) ενδεών προπτυχιακών φοιτητών/τριών όλων των Τμημάτων του Α.Π.Θ. (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Ιωάννη – Ίωνος Τσατσαρώνη: Χορήγηση ενός χρηματικού βραβείου ύψους 3.000€ σε πτυχιούχο όλων των Τμημάτων των Σχολών του Α.Π.Θ. για τη συγγραφή του καλύτερου συγγράμματος ενός θέματος Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου. (link) (Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023)

ΑΠΘ - Δωρεά: Εταιρεία Κυριάκος Ιωάννη Τσέρνος «στη μνήμη της αειμνήστου Μαρίας Καζαμία – Τσέρνου»: Χορήγηση δύο (2) οικονομικών ενισχύσεων ύψους 1.500€ η κάθε μία σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Κωνσταντίνου Τσώπρου: Μία (1) υποτροφία σε προπτυχιακούς φοιτητές όλων των Τμημάτων των Σχολών του Α.Π.Θ. (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Χρήστου Βράκα: Πέντε (5) υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές/τριες όλων των Τμημάτων των Σχολών του Α.Π.Θ. (link) (Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 24 Ιουνίου 2022)

Για μεταπτυχιακές σπουδές:

ΑΠΘ - Κληροδότημα Αναστάσιου Αναστασιάδη: Μία (1) υποτροφία σε πτυχιούχο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Κωνσταντίνου Κατσέα: Μία (1) υποτροφία σε πτυχιούχο όλων των Τμημάτων των Σχολών: Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικής, Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό σε θετικές επιστήμες. (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Κωνσταντίνου Κατσέα: Χρηματικό βραβείο ύψους 3.000,00€  για τη συγγραφή μελέτης με θέμα: «Επί οικονομικών και πλουτοπαραγωγικών εν γένει θεμάτων της Μακεδονίας και της συστηματικότερης επιστημονικής ανάπτυξης και εκμετάλλευσης αυτών». (link) - (Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Κωνσταντίνου Λαζαρίδη: Μία (1) υποτροφία σε πτυχιούχο των Τμημάτων Γεωπονίας ή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας και Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. για μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση σχετιζόμενη με αντικείμενο της Γεωπονοδασολογικής Επιστήμης στο εξωτερικό (σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης). (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα  Κωνσταντίνου Παπαϊωάννου: Μία (1) υποτροφία σε άπορη και άριστη (αποκλειστικά θήλυ) πτυχιούχο όλων των Τμημάτων του Α.Π.Θ. για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό, η οποία θα δοθεί προς συμπλήρωση χορηγούμενης υποτροφίας από το κράτος (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Στυλιανού Σαμαρά: Μία (1) υποτροφία σε πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. για συνέχιση των σπουδών του (μετεκπαίδευση ή μεταπτυχιακή εκπαίδευση) στο εξωτερικό σε ειδικό κλάδο της Θεολογίας. (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Στυλιανού Σαμαρά: Δύο (2) υποτροφίες σε πτυχιούχους του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., οι οποίοι/ες επιθυμούν τη συνέχιση των σπουδών τους στο εξωτερικό, είτε για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος, είτε για περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές, έρευνα και εκπαίδευση κατά προτεραιότητα σε θεωρητικούς κλάδους της Ιατρικής (όπως Φυσιολογία, Πειραματική Παθολογία, Ιστορία Ιατρικής κ.λ.π). (link)

ΑΠΘ - Κληροδότημα Γεωργίου Σίμου Πετρή: Μία (1) υποτροφία σε πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στο Παρίσι (Γαλλία) στον κλάδο της Ιστορίας της Σύγχρονης Τέχνης (link)

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Δείτε όλες τις τρέχουσες προκηρύξεις εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο