Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ερευνητική Υποτροφία στον Φιλελληνισμό για Νέους Ερευνητές και Ερευνήτριες από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών προσφέρει μία ερευνητική υποτροφία σε μεταδιδακτορικό ερευνητή ή ερευνήτρια για τη διεξαγωγή πρωτότυπης έρευνας σε θέματα που αφορούν τον Φιλελληνισμό ως κίνημα του 18ου και 19ου αιώνα, καθώς και ως φαινόμενο του οποίου οι εκφάνσεις και ο αντίκτυπος συνέχισαν τα χρόνια που ακολούθησαν. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό, η οποία παρέχει πρόσβαση για έρευνα στη συλλογή και τα αρχεία του Μουσείου Φιλελληνισμού στην Αθήνα.

Η υποτροφία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διορισμό διάρκειας ενός έτους ως CHS Fellow in Philhellenism, ξεκινώντας την 1η Ιουνίου 2022, χρηματικό ποσό ύψους 12.000$, πρόσβαση για ένα έτος στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του Πανεπιστημίου Harvard, δεκαήμερο ταξίδι στο μητροπολιτικό Κέντρο στην Ουάσιγκτον και προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκδηλώσεις και για παρουσίαση του ερευνητικού προφίλ και του έργου στους ιστότοπους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα δίκτυα του Κέντρου.

Αυτή η ερευνητική υποτροφία ανήκει στην κατηγορία υποτροφιών του Κέντρου για «Νέους Ερευνητές και Ερευνήτριες». Ως εκ τούτου θα δοθεί προτεραιότητα σε αιτήσεις από άτομα που ξεκίνησαν πρόσφατα την ακαδημαϊκή τους καριέρα ή που δεν έχουν εκλεγεί σε μόνιμη θέση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής 

Προαπαιτούμενα για την ερευνητική υποτροφία είναι:

  • Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος. Ο/η υποψήφιος/α πρέπει να έχει παρουσιάσει τη διατριβή πριν από την 1η Ιουλίου 2021.
  • Ο/Η υπότροφος είναι απαραίτητο να έχει άριστη γνώση αγγλικών και ελληνικών και κατά προτίμηση να έχει έδρα στην Ελλάδα όπου θα βρίσκεται το περισσότερο διάστημα.

Οι αιτούντες/σες δεν δύνανται να υποβάλουν αίτηση σε άλλα προγράμματα ερευνητικών υποτροφιών του Κέντρου κατά τον ίδιο κύκλο αιτήσεων.

Προθεσμία αιτήσεων: 27 Μαρτίου 2022

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο