Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

«Women4IT»: Δωρεάν ψηφιακή τεχνογνωσία και τεχνολογικές δεξιότητες σε 100 νέες γυναίκες

Ένα νέο πρόγραμμα Women4It ξεκίνησε στη χώρα μας με στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων νεαρών γυναικών που κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την αγορά εργασίας. Συμμετέχουν εκπρόσωποι από Λετονία, Λιθουανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Μάλτα, Ρουμανία, Ισπανία, Βέλγιο και Νορβηγία.

Το «Women4IT» παρέχει δωρεάν ψηφιακή τεχνογνωσία και τεχνολογικές δεξιότητες σε 100 νέες γυναίκες, ηλικίας 18-29 ετών, σε 70 από τις οποίες θα εξασφαλίσει και το εισιτήριο στην αγορά εργασίας. Η εκπαίδευση είναι δωρεάν για όλες, στα ελληνικά και εξειδικεύεται στους τομείς: Διαχείριση έργων (project coordinator), Ασφάλεια δεδομένων (data protection specialist), Κατασκευή ιστοσελίδων (web developer), Γραφιστική (graphic designer), Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (digital media specialist).

Το πρότζεκτ χρησιμοποιεί τεχνολογία και μεθοδολογίες συμβατές με τον χώρο εκπαίδευσης και εργασίας. Διαθέτουν ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας προφίλ απασχόλησης που βοηθά να ανακαλύψει κανείς την ιδανική ψηφιακή θέση εργασίας για εκείνον με βάση τις ικανότητες και τις προτιμήσεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Μαθαίνουμε ψηφιακά – Εντασσόμαστε ενεργά», το πρότζεκτ θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου, με στόχο τη συμπερίληψη των γυναικών αυτών στην ψηφιακή κοινότητα και είναι χρηματοδοτούμενο από το EEA Grants και το Norway Grants Fund for Youth Employment.

Για να πάψει η ισότητα να είναι το ζητούμενο και να γίνει η πραγματικότητα, το «Women4IT» δίνει δωρεάν πρόσβαση στη γνώση του σήμερα, χτίζοντας, παράλληλα, το μέλλον της εργασίας.

Ιστοσελίδα Προγράμματος: https://digitaljobs.women4it.eu/el

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο