Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων: Alfred Landecker Democracy Fellowship Εκπαιδευτικά Νέα

Η πανδημία COVID-19 έχει εντείνει τα φαινόμενα της ανισότητας, της καταστολής των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του ρατσισμού, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.). Οι ρατσιστικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. δείχνουν ότι η δικαιοσύνη και η ζωή χωρίς φόβο και διακρίσεις ακόμη απέχουν από την πραγματικότητα. Είναι φανερό ότι η ανάγκη δράσης της κοινωνίας είναι μεγάλη. 

Alfred Landecker Democracy Fellowship είναι μονοετής υποτροφία μερικής απασχόλησης (από τις 25 Οκτωβρίου 2020 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021), για 30 νέους ηγέτες διαφορετικών υποβάθρων με καινοτόμες ιδέες και λύσεις για τις προκλήσεις της δημοκρατίας και της κοινωνίας στο πλαίσιο του COVID-19. 

Καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, παρέχεται καθοδήγηση, προγραμματισμός και επίβλεψη μέσω ενός online εκπαιδευτικού προγράμματος. Θα προγματοποιηθούν, επίσης, και δύο δια ζώσης ακαδημίες (Βερολίνο, Μάρτιος 2021 και Άμστερνταμ, Μάιος 2021).

Στόχος: 

Οι Alfred Landecker Democracy Fellows αναπτύσσουν καινοτόμα έργα για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος δημοκρατικών ελλείψεων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος είναι η οικοδόμηση μιας νέας γενιάς ηγετών με σκοπό να επιφέρουν κοινωνική αλλαγή.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

1. να διαμένουν σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ, στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. 

2. να είναι μέχρι 40 ετών.

3. να έχουν ηγετική εμπειρία.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές έως τις 2 Αυγούστου 2020.

Οι υπότροφοι θα λάβουν αρχική χρηματοδότηση (seed funding) 5.000 ευρώ καθώς και επίδομα 10.000 ευρώ.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση στα αγγλικά εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για την υποτροφία εδώ

---
Η ομάδα του eduguide.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο