ΠΜΣ Βιοϊατρικής - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
ΠΜΣ Βιοϊατρικής - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Θέσεις πρακτικής άσκησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης Εκπαιδευτικά Νέα

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο επιφανέστερος οργανισμός προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ευρωπαϊκής ηπείρου. Προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω διεθνών συμβάσεων, όπως η Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας καθώς και της Σύμβασης για το Έγκλημα στον Κυβερνοχώρο. Επιβλέπει την πρόοδο των κρατών μελών σε αυτούς του τομείς και κάνει συστάσεις μέσω ανεξάρτητων εποπτικών φορέων που αποτελούνται από εμπειρογνώμονες.. Ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου 1949 και σήμερα συμμετέχουν σε αυτόν 47 κράτη της Ευρώπης και της ανατολικής περιφέρειάς της. Η έδρα του βρίσκεται στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προσφέρει δύο περιόδους πρακτικής άσκησης κάθε χρόνο, διαρκείας από οκτώ εβδομάδες έως πέντε μήνες. Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο, και από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποσό της μηνιαίας επιχορήγησης θα παρέχονται πριν από την έναρξη της πρακτικής άσκησης. 

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αναλαμβάνουν την έρευνα, την προετοιμασία εκθέσεων και μελετών για τις συναντήσεις των  εμπειρογνωμόνων και τη σύνταξη των πρακτικών των συναντήσεων. Επίσης μπορούν να λάβουν μέρος στις τρέχουσες εργασίες του Συμβουλίου.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα ετοιμαστεί για αυτούς  να μάθουν για τις δομές του Συμβουλίου, τις δραστηριότητες και τις διεθνείς διαδικασίες συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Ανθρωπίνων  Δικαιωμάτων. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις στο Συμβούλιο σχετικά με τις δραστηριότητες του, συνεδριάσεις του Συμβουλίου, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και  άλλες συναντήσεις που θα λάβουν  χώρο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Στρασβούργο.

 Oι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι πρέπει να:

  • έχουν δίπλωμα/πτυχίο  για τον πρώτο κύκλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, (bachelor /πτυχίο ή ισοδύναμο)
  • είναι υπήκοοι ενός από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης 
  • έχουν πολύ καλή γνώση μίας από τις επίσημες γλώσσες  του Συμβουλίου της Ευρώπης (αγγλικά και γαλλικά), μαζί με καλή ικανότητα σύνταξης. Καλή γνώση  μίας άλλης γλώσσας είναι επιθυμητή.

 Προθεσμία:

  • 19η Μαρτίου 2020 (περίοδος άσκησης 07 Σεπτεμβρίου 2020 - 31 Ιανουαρίου 2021).

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.coe.int/en/web/jobs/traineeships

 

---
Η ομάδα του eduguide.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο