Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΠΜΣ "Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών" από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Γεωπονίας προκηρύσσει έως σαράντα (40) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων που επιθυμούν να συμμετάσχουν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών».

Σκοπός του Προγράμματος είναι να συμβάλλει αφενός στην διεύρυνση των γνώσεων στον Τομέα της Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών και αφετέρου στη δημιουργία νέων επαγγελματικών διεξόδων για τους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα για τη συνέχιση των σπουδών τους στην Ελλάδα και αποφυγή απώλειας των διακεκριμένων πτυχιούχων στο εξωτερικό. Επιπλέον, στόχος είναι η παροχή χρήσιμων και σύγχρονων γνώσεων σε πτυχιούχους που απασχολούνται ήδη επαγγελματικά σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες στο χώρο των τροφίμων, καθώς και ιδιωτικούς ή δημόσιους οργανισμούς οι οποίοι ασχολούνται με θέματα που άπτονται της ασφάλειας του καταναλωτικού κοινού, ώστε να διευρύνουν και να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους. 

Το Π.Μ.Σ. είναι εντατικό και διαρκεί δύο (2) διδακτικά εξάμηνα συν τη θερινή περίοδο.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα θα διεξαχθεί κυρίως εξ αποστάσεως, αλλά θα γίνουν και τρεις δια ζώσης διήμερες συναντήσεις σε κάθε εξάμηνο (διαλέξεις, παρουσιάσεις εργασιών, εξετάσεις κ.λπ.). Οι ημερομηνίες των δια ζώσης συναντήσεων θα ανακοινώνονται πριν την έναρξη του κάθε εξαμήνου και θα είναι Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί και απόγευμα. Τα εξ’ αποστάσεως μαθήματα θα γίνονται Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί.

H γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική.

Για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών προβλέπεται η καταβολή τελών φοίτησης, ύψους 4.500€.Τα τέλη φοίτησης θα καταβάλλονται σε δύο ισόποσες δόσεις κατά την έναρξη των εξαμήνων φοίτησης.

Στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών γίνονται δεκτοί ως υποψήφιοι πτυχιούχοι/διπλωματούχοι κάτοχοι τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών, των οποίων το πτυχίο ή η επαγγελματική δραστηριότητα σχετίζονται με τον χώρο της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, της Νομικής Επιστήμης – Δικαίου και της προστασίας του καταναλωτή. 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η 31 Αυγούστου 2023. Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Σχετικές πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του ΠΜΣ, τηλ.: 6970037293, e-mail: msc-foodlaw@agro.auth.gr 

Ιστοσελίδα Π.Μ.Σ.: https://foodlaw.web.auth.gr/

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο