ΠΜΣ "Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών" από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εκπαιδευτικά Νέα

Ο Τομέας Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ., διοργανώνουν νέο κύκλο σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο “Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών

Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι η προαγωγή της επιστήμης Τροφίμων, στο γνωστικό πεδίο της Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών.

Το Π.Μ.Σ. έχει σχεδιαστεί για άτομα που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα, όπως δικηγόρους, δημοσιογράφους, μηχανικούς, επιστήμονες τροφίμων, χημικούς κ.ά. Το πρόγραμμα επίσης απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, μεταποίηση και συσκευασία τροφίμων και ποτών, σε άτομα που εμπλέκονται με τη βιομηχανία τροφίμων, όπως εταιρίες συμβούλων, εταιρίες συστημάτων υγιεινής, κατασκευαστών εξοπλισμού, εκπροσώπους βιομηχανικών και καταναλωτικών οργανώσεων, δημοσιογράφους και νομικούς που ασχολούνται με τη βιομηχανία τροφίμων.

Η νομοθεσία των τροφίμων και ποτών πραγματεύεται την αξιολόγηση της ασφάλειας των τροφίμων, η οποία αφορά σε συστατικά τροφίμων, υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, αγροχημικά προϊόντα, περιβαλλοντικούς ρύπους, μικροβιολογικούς παράγοντες και φυσικές τοξίνες και είναι ένας δυναμικός τομέας του νομικού κλάδου που επηρεάζεται έντονα από τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε βιομηχανικό και διοικητικό επίπεδο εντός της ΕΕ. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται η ανάγκη για επιστήμονες υψηλού επιπέδου κατάρτισης με εξειδικευμένες γνώσεις τόσο σε τεχνικό όσο και σε νομικό επίπεδο για την αντιμετώπιση υποθέσεων που εμπίπτουν στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικά αποδεκτών τροφίμων.

Η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι ένα (1) ακαδημαϊκό έτος (δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και καλοκαιρινή περίοδος). 

Τα μαθήματα θα διεξάγονται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται από 14 Ιουνίου έως και 31 Αυγούστου 2021. Δείτε την προκήρυξη εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΠΜΣ.

 

---
Η ομάδα του eduguide.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο