Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέος online κύκλος επιτάχυνσης για startups από το OK!Thess

Γίνε μέλος της κοινότητας του OK!Thess και πήγαινε την καινοτόμο ιδέα σου στο επόμενο στάδιο!

Εάν έχεις μια καινοτόμο ιδέα που θέλεις να την μετατρέψεις σε μια επιτυχημένη επιχείρηση, ο 14ος online κύκλος επιτάχυνσης του OK!Thess αρχίζει σύντομα! Το OK!Thess προσκαλεί καινοτόμες επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στον 14ο online κύκλο επιτάχυνσης.

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 εβδομάδες και στοχεύει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την επιχειρηματική ιδέα τους μέσω masterclasses, coaching και mentoring και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο και επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως start ups, σε μεγάλες αγορές διεθνώς.

Τι είναι το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess;

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess υποστηρίζει ομάδες ανθρώπων με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο διερεύνησης ή ανάπτυξης. Βοηθά τους συμμετέχοντες να ωριμάσουν την ιδέα τους σε σύντομο χρονικό διάστημα και να ανακαλύψουν ένα βιώσιμο και επεκτάσιμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, ως νεοφυείς επιχειρήσεις, σε μεγάλες αγορές.

Αυτό πραγματοποιείται μέσα από:

 • εκπαίδευση σε μεθοδολογικά εργαλεία ανακάλυψης επιχειρηματικού μοντέλου (Lean Startup Methodology) και σε βασικές δεξιότητες σχετικές με το επιχειρείν

 • εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη από τους startup coaches του OK!Thess σε εβδομαδιαία βάση

 • δικτύωση με έμπειρους επαγγελματίες που προσφέρουν mentoring σε εξειδικευμένα θέματα

 • πρόσβαση σε κεφάλαια εκκίνησης μέσα από το δίκτυο επενδυτών του OK!Thess (Venture Capital funds, business angels) και μέσα από εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης

Παράλληλα, μέσα από πολλές άλλες δράσεις, το OK!Thess βοηθά τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα επιτάχυνσης ώστε να δικτυωθούν και να ενταχθούν στο οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης. Από τις αρχές του 2017 μέχρι σήμερα το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess έχει υποστηρίξει 120+ καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Κάθε πότε πραγματοποιείται το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess τρέχει σε κύκλους διάρκειας περίπου 3 μηνών και δέχεται νέους συμμετέχοντες τρεις φορές τον χρόνο. Ο επόμενος κύκλος του προγράμματος επιτάχυνσης είναι ο 14ος και η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 29η Μαΐου 2022 (Κυριακή, 23:59).

Παρακολουθήστε ένα video από το Bootcamp του 9ου κύκλου επιτάχυνσης (Οκτώβριος 2019) σε αυτό το link.

Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής;

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτές ομάδες μέσα από διαδικασία αξιολόγησης σε δύο βήματα:

Α φάση: Η κάθε ομάδα υποβάλλει μια online αίτηση η οποία αξιολογείται προκειμένου να λάβει πρόσκληση για το εκπαιδευτικό Bootcamp του OK!Thess, διάρκειας μιας εβδομάδας. Το Bootcamp περιλαμβάνει 24 ώρες υποχρεωτικής online παρακολούθησης.

Β φάση: Στο τέλος του Bootcamp η ομάδα αξιολογείται για την συμμετοχή της στο πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess, διάρκειας τριών μηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίπου 36 ώρες εκπαιδευτικών online εργαστηρίων και masterclass υποχρεωτικής παρακολούθησης και εβδομαδιαίες online συνεδρίες με τους startup coaches του OK!Thess. 

Σημαντικές ημερομηνίες:

29/05/2022 (23:59): Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
02/06/2022: Ολοκλήρωση της Ά φάσης αξιολόγησης και πρόσκληση των αιτούντων που θα επιλεγούν στο Bootcamp
03/06/2022 - 09/06/2022: Διεξαγωγή του Bootcamp (online εργαστήρια διάρκειας 25 ωρών, υποχρεωτικής παρακολούθησης)
10/06/2022: Παρουσιάσεις των ομάδων που ολοκλήρωσαν το Bootcamp στην επιτροπή αξιολόγησης (Pitching Event)
10/06/2022: Ανακοίνωση των ομάδων που θα γίνουν δεκτές στο πλήρες τετράμηνο πρόγραμμα του 14ου κύκλου επιτάχυνσης.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις όσων γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα;

Ο 14ος κύκλος επιτάχυνσης με όλες τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΟΚ!Τhess θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία των ομάδων στο χώρο του ΟΚ!Τhess, ενώ κατά περίπτωση, για την εξασφάλιση της προστασίας των ωφελούμενων, θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής με τη χρήση ψηφιακών μέσων. Επίσης, όλες οι διαδικασίες για την ένταξη στον 14ο κύκλο επιτάχυνσης, από την πρώτη αξιολόγηση μέχρι τη συμμετοχή στο Bootcamp και την τελική αξιολόγηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, θα γίνουν με φυσική παρουσία των ομάδων. Κάθε ομάδα που θα συμμετέχει τόσο στο Bootcamp όσο και στον κύκλο επιτάχυνσης πρέπει να μπορεί να εκπροσωπηθεί σε όλες τις δράσεις από τα μέλη της με φυσική παρουσία.

Οι ομάδες που θα επιλεχθούν από την επιτροπή αξιολόγησης στο τέλος του Bootcamp για να μπουν στο πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης ακολουθούν ένα κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης και ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής.

Για όλη τη διάρκεια του κύκλου, κάθε Πέμπτη απόγευμα (18:00-21:00) πραγματοποιείται ένα υποχρεωτικό εκπαιδευτικό masterclass/εργαστήριο. Τα εργαστήρια/masterclasses αφορούν εκπαίδευση σε μεθοδολογικά εργαλεία ανακάλυψης επιχειρηματικού μοντέλου (Lean Startup Methodology) και σε βασικές δεξιότητες σχετικές με το επιχειρείν. Ενδεικτικά θέματα:

 •     Introduction to Lean Startup
 •     Product/market fit
 •     How to build your MVP
 •     Market research methods
 •     Competition mapping
 •     Who is your customer
 •     Experiment design
 •     Basics of startup financial planning
 •     Negotiating agreements
 •     Product management
 •     Sales for startups
 •     Online marketing for startups
 •     Social media for startups
 •     Problem solving, creativity & advertising
 •     Investment readiness (why I wouldn't invest in you)

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για όλη τη διάρκεια του κύκλου, οι συμμετέχοντες συναντιούνται μια φορά την εβδομάδα με τον/την startup coach που παρακολουθεί την κάθε ομάδα ώστε να συζητηθεί η πρόοδος που έχει γίνει, να αξιολογηθούν τα παραδοτέα στα οποία εργάστηκε η ομάδα και να λυθούν προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, οι coaches φέρνουν τις ομάδες σε επαφή και με ειδικούς από το δίκτυο μεντόρων του OK!Thess.

Υπάρχει οικονομική επιβάρυνση;

Η συμμετοχή στο Bootcamp του OK!Thess είναι δωρεάν. Εφόσον μια ομάδα περάσει από την δεύτερη αξιολόγηση στο τέλος του Bootcamp και προσκληθεί στον τρίμηνο κύκλο του προγράμματος επιτάχυνσης θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 150€ εφάπαξ, ως μία συμβολική συμμετοχή στις κοινωφελείς δράσεις του OK!Thess.

Πως μπορώ να υποβάλλω αίτηση συμμετοχής;

Για συμμετοχή συμπληρώστε την φόρμα εδώ και περιμένετε το email που αναφέρει ότι λάβαμε την αίτηση σας. Σε περίπτωση που δεν το λάβετε επικοινωνήστε με το mail@okthess.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.okthess.gr.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο